KURIR SAZNAJE: Sutra u Vladi Srbije sastanak sa arhitektama i psihotarapeutima iz Norveške! REŠAVA SE KAKO ĆE IZGLEDATI "RIBNIKAR"
Foto: Nemanja Nikolić

odazvali se na poziv

KURIR SAZNAJE: Sutra u Vladi Srbije sastanak sa arhitektama i psihotarapeutima iz Norveške! REŠAVA SE KAKO ĆE IZGLEDATI "RIBNIKAR"

Društvo -

Predstavnici memorijalnog centra na Utoji, ostrvu na kome je Andreas Brejvik ubio 69 osoba 2011. (i još osmoro u Oslu), došli su u Beograd, saznaje Kurir.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar, dečak pucao na učenike
foto: Printscreen/Pink

- Predstvnici memorijalnog cenra iz Utoje doputovali su u Beograd i sutra će imati sastanak u Vladi Srbije na kome će razgovarati o mogućim rešenjima za rekonstrukciju OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj je dečak (13) ubio devetoro učenika i čuvara. Budući da je Srbiju zadesila strašna tragedija 3. maja i da je ideja da "Ribnikar" nastavi da fukcioniše kao škola, ali i da treba sačuvati sećanje na žrtve, srpske vlasti zamolili su predstavnike memorijala, arhitekte, kao i psihoterapeute koji su radili sa porodicima žrtava i preživelim tinejdžerima, da dođu u Beograd i da pomognu, čemu su se oni odazvali - kaže izvor Kurira.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Kurir je već pisao da će početkom juna u Beograd doći arhitetkte koje su projektovale memorijalni centra u Utoji i to tako što su izgradili novi obrazovni centar, ali i sačuvale deo kafea u kome su neki mladi ubijeni netaknutim i tim esećanje na žrtve. Utoja je, inače, ostrvo u kome je kamp omladine Laburističke partije i žrtve su uglavnom bili tinejdžeri.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track