POLICIJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO PRIVELA MALOLETNIKA: Molila sam ih da ga puste, bio je potpuno goloruk! VRATILI GA PRETUČENOG
Foto: Printscreen/Kosovo Online

POLICIJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO PRIVELA MALOLETNIKA: Molila sam ih da ga puste, bio je potpuno goloruk! VRATILI GA PRETUČENOG

SRBI NA KIM -

Kosovska policija privela je sinoć mladića N. M. (16) iz Grabovca kod Zvečana, i držala ga u stanici u Južnoj Mitrovici više od šest sati, gde je sa još jednim drugom pretrpeo fizičko i mentalno zlostavljanje, tvrde za Kosovo onlajn ovaj dečak i njegova majka.

Oni su danas bili u KBC u Severnoj Mitrovici gde je N. M. obavio pregled, a njegova majka kaže da je još u šoku i da je molila policajce da joj puste dete.

"To se desilo ispred naše kuće. Molila sam policajce da mi puste dete jer znam da ništa nije krivo. Otišao je da kupi i popije sok sa drugarom. Kleknula sam i molila da mi puste dete, bio je potpuno goloruk. Molila sam, kleknula i molila da mi puste dete. Rekli su da će da bude sve u redu, ali vratili su mi dete pretučeno. U predelu nogu, butina, rebara. Pretrpela sam stres kao majka i moje dete je pretrpelo stres. Moje dete ni mrava zgazilo nije“, rekla Je D. M. koja je teško zadržavala suze.

Maloletni N. M. je pušten iz policije, kako kaže, tek nakon što je potpisao izjavu da je bio svedok u nekom slučaju, iako nije dobio nikakve papire o čemu se tačno radi.

"Sa svojim komšijom pio sam sok nedaleko od kuće kada su naišli pripadnici policije, oborili nas na zemlju, vezali i odvezli u policijsku stanicu u Južnu Mitrovicu. Tamo su počeli da nas maltretiraju i da nas psuju na njihovom jeziku. Ugasili su svetlo u prostoriji i počeli da nas biju po bubrezima, nogama, rukama i tražili od nas da damo neku izjavu“, rekao nam je pretučeni mladić.

Kosovo, KiM, Zvečan, N.M., pretučeni mladić
foto: Printscreen/Kosovo Online

On kaže da su se policajci na kraju ponašali kao da se ništa nije desilo.

"Kada su nas pustili pravili su se kao da je sve normalno. Kao da nisu izvršili nikakvo nasilje nad nama. Nisu nas ni za šta optužili, na kraju su nam rekli da smo svedoci. To je trajalo pet sati. Nisam ni znao šta potpisujem kada sam potpisao izjavu. Imam samo 16 godina i samo sam želeo da idem kući. Trenutno ne osećam bolove, ali sam osećao bolove u kostima kada sam izašao iz policijske stanice“, rekao je N.M.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track