KO PUTUJE S KUĆNIM LJUBIMCEM NA MORE MORA DA IMA OVE PAPIRE: Evo šta vam sve za psa ili macu mogu tražiti na granici! NIJE MALO
Ovo morate da znate ako vodite psa na letovanje, Foto: Shutterstock

detaljan spisak

KO PUTUJE S KUĆNIM LJUBIMCEM NA MORE MORA DA IMA OVE PAPIRE: Evo šta vam sve za psa ili macu mogu tražiti na granici! NIJE MALO

Društvo -

Sve češće turisti iz Srbije koji letuju u Grčkoj vode sa sobom i svoje ljubimce. Međutim, da bi mogli bezbrižno sa psima da uživaju u ovoj zemlji potrebno je da pribave i ponesu određenu dokumentaciju!

Ovih dana na društvenim mrežama koje su posvećene odmoru u Grčkoj mnogi korisnici se pitaju šta je sve potrebno od papira za kućnog ljubimca na granici.

Za ulazak psa (važi i za mačke) iz Srbije na teritoriju EU obavezno je imati pasoš za životinju (izdaje veterinar nakon čipovanja i vakcinacije), pas mora imati mikročip, pas mora biti vakcinisan ili revakcinisan protiv besnila. Kao dokaz da je životinja vakcinisana vlasnik mora priložiti na uvid potvrdu o vakcinaciji - pasoš.

Suncobran, plaža
foto: Shutterstock

Kako se navodi na sajtu "Grčka info", vlasnik psa mora priložiti rezultat laboratorije ovlašćene od strane Evropske unije, o urađenom titar testu i to sa graničnim titrom od najmanje 0.5 I.J./ml. Pored toga vlasnik psa mora posedovati veterinarski sertifikat izdat od strane nadležne veterinarske inspekcije u Srbiji.

Neophodno je i da 48 sati pre puta kod svog veterinara obavite klinički predleg svog ljubimca i dobijete Potvrdu o zdravstvenom stanju kojom ovlašćeni licencirani veterinar garantuje da vaš ljubimac ne pokazuje vidne znake kliničkog oboljenja.

Kurir.rs

Bonus video:

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track