OBELEŽEN DAN BLIZANACA: Naučnici okupili dvojke, trojke i četvorke na jedno mesto! Njihove roditelje pozvali da urade OVO!
Foto: Oh Baby Productions / Alamy / Alamy / Profimedia

prave registar

OBELEŽEN DAN BLIZANACA: Naučnici okupili dvojke, trojke i četvorke na jedno mesto! Njihove roditelje pozvali da urade OVO!

Društvo -

Na Danu blizanaca u Srbiji 10. juna u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu okupili su se blizanci i roditelji blizanaca zajedno sa istraživačima STAR Centra izuzetnih vrednosti za bihejvioralna istraživanja u psihologiji i GENIUS projekta Fonda za nauku Republike Srbije u okviru kojeg se sprovodi blizačaka i porodična studija u Srbiji.

Roditelji blizanaca i odrasli blizanci su imali priliku da učestvuju u seminaru "Kako da pomognete blizancima da budu jedinstvene osobe?“ na kojem su postavljali pitanja u vezi s dilemama koje imaju u odgajanju blizanaca i daljim fazama razvoja blizanaca i blizanaštva.

Članovi STAR Centra pozvali su sve roditelje blizanaca i odrasle blizance da sva pitanja koja imaju u vezi s ovim temama pošalju na mejl star@ff.uns.ac.rs.

Dan blizanaca
Dan blizanacafoto: Kurir

Za najmlađe je oragnizovan kreativni kutak s animatorima i posebno kreiranim interaktivnim igračkama od strane istraživača s Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Radionica za najmlađe
Radionica za najmlađefoto: Kurir

STAR Centar pozivao je sve roditelje blizanaca i same blizance da se prijave u jedinstveni STAR Registar blizanaca. STAR Registar blizanaca je jedan od 62 registra blizanaca u svetu i ove godine će biti predstavljen na naučnoj konferenciji posvećenoj blizanačkoj trudnoći u Budimpešti koju organizuje Internacionalno društvo za blizanačke studije. U ovaj registar je do sada upisano 3.100 blizanaca i trojki.

Kurir.rs

Bonus video:

00:51

Blizanci džinovske pande prvi put se pojavili u Madridu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track