DEVOJČICA (7) UPALILA VATRU, PA ZAPALILA MAJICU I PANTALONE Umalo fatalne posledice u Zrenjaninu, hitno prebačena u bolnicu (FOTO)
Foto: RINA

U banatskom selu Melenci

DEVOJČICA (7) UPALILA VATRU, PA ZAPALILA MAJICU I PANTALONE Umalo fatalne posledice u Zrenjaninu, hitno prebačena u bolnicu (FOTO)

Srbija -

ZRENJANIN - Devojčica D.R. (7) iz Melenaca kod Zrenjanina, zadobila je teške telesne povrede u vidu opekotine po glavi, licu, telu i nogama.

Povređenu devojčicu i njenog oca je iz Melenaca u zrenjaninsku Opštu opštu bolnicu prevezao komšija. Nakon ukazane pomoći, iz te ustanove je transportovana u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Po onome što se moglo čuti u Melencima, dečja igra umalo se fatalno završila u sirotinjskom dvorištu višečlane porodice, u kojoj devojčica živi sa ocem, maćehom, dva starija brata i jednom starijom i jednom mlađom sestrom:

Kikinda, Hronika
foto: Kurir/S.U.

- Devojčica je na ovom mestu, u šupi, upalila malu vatru u rupi u pesku. Kad je sa kartonom natopljenim benzinom krenula ka vatri, na njoj su buknuli majica i pantalone. Počela je da vrišti. Otac je sedeo ispred kuće- rekli su nam preplašeni najbliži rođaci povređene devojčice, ali i komšije koje su čuli kako bolno zapomaže, dok su otac i ona ulazili u automobil i kretali u zrenjaninsku bolnicu.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodinu, kažu da devojčica nije životno ugrožena i da je zbrinuta na Odeljenju plastične hirurgije nakon kompletne dijagnostike:

Kikinda, Hronika
foto: Kurir/S.U.

-Ima opekotine po glavi, licu, telu i nogama i to u veličini od 15 odsto, od ukupne površine kože, u odnosu na celo telo. Njeno stanje je stabilno. Pod stalnim je nadzorom lekara koji prate njen dalji oporavak – navode iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track