POČELO PREDAVANJE LISTE ŽELJA ZA SREDNJE ŠKOLE: Evo kako pravilno da popunite ovaj obrazac, a OVO JE VEOMA VAŽNO ZNATI!
Foto: Dragana Udovičić, Youtube Printscreen

VAŽNO

POČELO PREDAVANJE LISTE ŽELJA ZA SREDNJE ŠKOLE: Evo kako pravilno da popunite ovaj obrazac, a OVO JE VEOMA VAŽNO ZNATI!

Društvo -

Mali maturanti danas i sutra popunjavaju liste želja, a 3. jula saznaće u koju školu se rapoređeni!

Lista želja može se popuniti elektronski, ali i u školi. Preporuka je da učenici popune svih 20 želja.

Popunjavanje liste želja zapravo znači rangirati srednje škole na osnovu toga koje bi najviše voleli da pohađaju od septembra, zato se savetuje da prva navedena škola bude ona koju dete želi da upiše, ali i za koju ima dovoljan broj bodova.

Ono što je važno prilikom ovog koraka jeste da školu koju bi učenik najviše voleo da upiše treba da navede kao prvu, pa tim redom da popuni listu od minimum 10 škola, odnosno profila.

Rangiranje za upis vrši se na osnovu postignutog uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu, uspeha na završnom ispitu i uspehu na takmičenjima.

Obrazac za listu želja kupuje se u prodavnicama "Prosvetnog pregleda". Nije loše kupiti više primeraka kako biste imali rezervu ako pogrešite pri popunjavanju.

Šifra obrazovnog profila mora biti napisana latinicom onako kako je napisana i u Konkursu za upis u srednje škole. Šifra se sastoji od 11 znakova, odnosno slova i brojeva.

Naziv škole se upisuje u polje pored šifre željenog obrazovnog profila.

Naziv obrazovnog profila je dodatna informacija kojom se potvrđuje da je obrazovni profil koji je naveden šifrom željeni smer te srednje škole. Na listi želja mora se napisati celokupni naziv obrazovnog profila onako kako je napisan u Konkursu.

Učenici će 3. jula moći da vide u koju školu su raspoređeni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track