PRIJATELJ OTKRIO KAKO JE SRBIN (28) IZ VAGNERA POGINUO: Uroš sahranjen danas u Donjecku uz srpsku zastavu i "Tamo daleko"
Foto: Printscreen/Facebook, Profimedia

stradao u bahmutu

PRIJATELJ OTKRIO KAKO JE SRBIN (28) IZ VAGNERA POGINUO: Uroš sahranjen danas u Donjecku uz srpsku zastavu i "Tamo daleko"

Društvo -

Srpski dobrovoljac Uroš P., poginuo je u Bahmutu u Ukrajini kao plaćenik grupe Vagner.

Naime, priča se aktualizovala kada se šef Vagnera Jevgeniji Prigožin sa svojim sledbenicima povukao u Belorusiju i kada mu deo plaćenika Vagnera potpisuje ugovore s Ministarstvom odbrane Rusije, čemu su se mnogi iz te skupine donedavno protivili.

Iako je prethodno snajperista Dejan B., izjavio i saučešće porodici i istakao da ne može objaviti gde će biti sahrana, sada se na Telegram grupi pojavila informacija da je sahrana održana danas na groblju u Donjecku uz srpsku zastavu i pesmu "Tamo daleko".

Uroš Prvulovič
foto: Printscreen Facebook

- Bio sam deo grupe sa kojom je Uroš došao prvi put u Donbas te, sada već davne, 2015. godine. Mi smo se razišli, rastavili, vratili kući pa neki od nas ponovo vratili u Donbas više puta, a on je ostao tamo sve vreme u redovima NM DNR do polovine prošle godine, kada je prešao u Vagner u čijem je sastavu otišao u svoj poslednji boj u oslobođenje Bahmuta, glavnog grada nekadašnje Slavjanoserbije - stoji u opisu na Telegramu.

Inače njegova žena Elena B. je kazala da je vojna policija u gradu Lugansku pozvala Uroša na razgovor 24. novembra 2018. dok se borio za proruske snage u toj oblasti. Ona je optužila vlasti da su ga držali bez jasnog razloga.

- Pozvan je na "razgovor". Nakon toga je prekinuta svaka veza sa njim - rekla je za BIRN putem ruske onlajn društvene mreže VK.

Uroš je poslednji put ažurirao status na Fejsbuku u septembru 2018. godine. Elena B. je rekla da je otišao da se bori u oblasti Luganska 2014. godine i pridružio se Sedmoj brigadi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track