KURIR VAS VODI U PRIRODNJAČKI CENTAR SVILAJNAC: U četvrtak, 13. jula, POKLON ULAZNICE ZA DECU UZRASTA OD 3 DO 12 GODINA
Foto: Kurir

BESPLATAN KUPON PRIRODNJAČKI CENTAR SVILAJNAC

KURIR VAS VODI U PRIRODNJAČKI CENTAR SVILAJNAC: U četvrtak, 13. jula, POKLON ULAZNICE ZA DECU UZRASTA OD 3 DO 12 GODINA

Društvo -

Najuticajnije dnevne novine Kurir obeležavaju 20 godina postojanja i tim povodom svim čitaocima uz kupljeno izdanje dnevnih novina Kurir poklanjamo kupon za Prirodnjački centar Svilajnac.

U četvrtak, 13. jula, na naslovnoj strani Kurira čeka vas poklon kupon uz koji ćete svoje dete moći da odvedete besplatno u Prirodnjački centar Svilajnac. Jedna ulaznica važi za jedno dete uzrasta od 3 do 12 godina i možete je iskoristiti do 27. jula. Ulaznica važi uz porodičnu ulaznicu, odnosno ne podleže grupnim ulaznicama!

Prirodnjački centar je nacionalno važan centar nauke, edukacije, kulture, turizma i zabave, koji godišnje u proseku obiđe oko 100.000 posetilaca iz zemlje i regiona.

Omiljeno je mesto za porodične posete i đačke ekskurzije, ali u njemu uživaju sve generacije.

Nalazi se na samo 6km od auto-puta Beograd-Niš i na oko sat vremena vožnje od svih velikih gradova u Srbiji.

Atraktivnost Prirodnjačkog centra ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog prostora i zabavnog dino-parka na otvorenom, sa jezerom, modelom vulkana, igraonicom, restoranom, suvenirnicom i dinosaurusima u prirodnoj veličini.

Tematika izložbi obuhvata gotovo sve oblasti prirodnjačkih nauka, gde posetioci mogu saznati kako su nastali prvi oblici života na Zemlji, prvi ljudi, saznati zanimljivosti o dinosaurusima kao jednim od najintrigantnijih stvorenja koja su hodala našom planetom, upoznati se sa životinjama Afrike, saznati o mineralima i stenama od kojih je sazdana naša planeta, upoznati se sa bogatim biodiverzitetom Srbije itd.

Prirodnjački centar neprestano radi na realizaciji novih ideja i sadržaja, jer inventivnost i praćenje svetskih trendova su ono što Centar čine aktuelnim sedam godina.

Prirodnjački centar je i digitalizovan, pa se svi posetioci putem skeniranja QR kodova mogu dodatno informisati o svakom eksponatu. Završen je i projekat „Virtuelna Afrika“, gde se posetioci upoznaju sa zaštićenim vrstama životinja afričkog kontinenta na virtuelan način putem “proširene realnosti”.

Posebnu aktrakciju i ekskluzivnost predstvlja park na otvorenom – DINOSVILLE. U njemu se nalazi postavka dinosaurusa u njihovim živim oblicima i autentičnom okruženju. U parku se nalazi preko 30 replika različitih vrsta dinosaurusa, od kojih je najveća replika Diplodokusa visoka 11, a dugačka 20 metara. Centralni deo parka zauzima model vulkana visine oko 10 m. U unutrašnjosti ovog vulkana smeštena je izložba na temu vulkanologije, sa bogatom zbirkom stena vulkanskog porekla, kako iz naše zemlje tako i iz različitih krajeva sveta.

Najmlađi posetioci imaju u parku svoj „kutak“ sa igraonicom, koja je koncipirana tako da oni budu u ulozi istraživača i naučnika i da kroz igru uđu u složeni svet nauke. Na ovaj način deci nauka postaje zabavna. Igraonica je moderno opremljena, poseduje igračke, didaktičke materijale, sredstva za crtanje, a sa najmlađima rade naši stručni animatori. Restoran je omiljeno mesto za opuštanje posetilaca, zbog raznovrsnog menija i jedinstvenog ambijenta sa pogledom na park. Tu je i suvenirnica koja prati tematiku parka i svojim izgledom pećine se uklapa u autentičnu atmosferu. Svaki posetilac u njoj može naći poklon, igračku, ekciklopediju ili dragu uspomenu, kao i neki od proizvoda iz domaće radinosti.

Tim stručnjaka kontinuirano radi na stvaranju dobrih naučnih programa, na organizaciji i postavci stalnih izložbi, ali i na stalnoj inventivnosti i novim sadržajima, što pozicionira Prirodnjački centar Srbije kao naučno-zabavni brend naše zemlje. Čitav koncept prati svetske trendove u muzejskom izlaganju. Prirodnjački centar je nacionalni centar koji čuva naučna saznanja o dalekoj prošlosti planete Zemlje. Učenje je ovde igra, razonoda i doživljaj.

poklon
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track