VEŠTACI UTVRĐUJU UZROKE PADA DVA KRANA U BEOGRADU: Oluja oborila dizalice na gradilištu, oglasilo se Ministarstvo rada
Foto: Stefan Stojanović Mondo

istraga

VEŠTACI UTVRĐUJU UZROKE PADA DVA KRANA U BEOGRADU: Oluja oborila dizalice na gradilištu, oglasilo se Ministarstvo rada

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da će stručnjaci građevinske struke veštačenjem utvrditi zbog čega su sinoć tokom oluje pala dva krana na gradilištu na Novom Beogradu.

Na gradilištu stambeno-poslovnih objekata "Airport garden" na Novom Beogradu za vreme oluje pale su, kako je nvedeno, dve dizalice nakon završetka radnog vremena, a povređenih nije bilo.

Glavni izvođač radova na tom gradilištu je privredno društvo "Gradina" iz ; Zemuna, a radove na podizanju i prenosu građevinskog materijala obavlja privredno društvo "SMB mehanizacija i transport" iz Subotice, koje je i vlasnik građevinskih stubnih dizalica.

Na tom gradilištu inspekcija rada je po službenoj dužnosti vršila nadzore u aprilu i julu ove godine i tom prilikom je utvrđeno da poslodavac-vlasnik kranova ima svu potrebnu dokumentaciju, odnosno da za kranove zatečene na gradilištu poseduje važeće stručne nalaze izdate od strane pravnog lica sa licencom kao dokaz da su kranovi bezbedni za upotrebu. Utvrđeno je i da su rukovaoci dizalica stručno osposobljeni za bezbedan i zdrav rad.

Prvo odeljenje inspekcije rada u Gradu Beogradu je, kako je navedeno, danas od glavnog izvođača radova "Gradina" dobilo pisanu informaciju da je gradilište "Airport garden" zatvoreno i da su obustavljeni radovi dok se ne sanira šteta, a što je utvrđeno i inspekcijskim nadzorom.

Zaposleni na tom gradilištu, uključujući i rukovaoce dizalica, u 17.00 časova završili su posao i napustili gradilište.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track