SRPKINJA OTKRILA KOJU MARKU KOLA NAJVIŠE KRADU I OBIJAJU U GRČKOJ! "Moj automobil 2 puta bio meta, a onda sam saznala razlog"
Foto: Shutterstock, screenshot

Pripazite se posebno ako vozite ovakav auto

SRPKINJA OTKRILA KOJU MARKU KOLA NAJVIŠE KRADU I OBIJAJU U GRČKOJ! "Moj automobil 2 puta bio meta, a onda sam saznala razlog"

Društvo -

Obijanje automobila u Grčkoj posebno u jeku turističke sezone je učestalo, a lopovima ne treba više od 10 do 15 sekudi da puke ono što misle da je vredno

Pljačke se dešavaju u svako doba dana, tu nema pravila, ali u poslednje vreme se mogu čuti i informacije o krađi automobila.

Jedna Srpskinja je u grupi na Fejsbuku "Live from Greece" objavila svoje iskustvo i otkrila koja je to marka automobila najčešća meta provalnika.

Sve vrste KIA vozila su na meti lopova
Sve vrste KIA vozila su na meti lopovafoto: Shutterstock

- Dobar dan, pišem vam ovo kao upozorenje svim vozačima KIA automobila, ali ne samo te marke. Bili smo u Haniotiju, na javnom parkingu (ulici) kao i mnogi automobili u tom mestu i dva puta su nam obijali auto KIA Ceed. Prvi put smo mislili, ok, došli su po pare, ali nisu našli ništa. Drugi put kada smo zatekli otvoren prozor do pola, već smo se zabrinuli i požalili na recepciji - navodi se u objavi i dodaje:

- Tada su nam iz hotela rekli da su KIA najmasovnije kradeni automobili i pustili nas u dvorište, u kom nije dozvoljeno parkiranje. Hvala im puno na tome. Sada sam videla na jednoj grupi vest da je ukradena KIA Sportage u Solunu i shvatila da moram da napišem ovo zbog svih ljudi koji planiraju posetu te regije.

Poruka upozorenja
Poruka upozorenjafoto: Printscreen Facebook

Iz dosadašnjih iskustava turista iz Srbije lopovi najviše ordiniraju na parkinzima velikih super marketa i tržnih centara (IKEA, Lidl, Jumbo, One Salonica...), na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele Kule, u okolini trga Aristotelis, na parkingu Aquaparka Waterland u Solunu, na parkinzima nekih plaža Halkidikija (Orange, Tigania, Golden beach Paliouri, Ark beach Sarti).

Obično nekim čvrstim predmetom razbiju staklo na kolima ili obiju bravu, zgrabe šta nađu i beže. Ništa vredno ne ostavljajte u automobilu čak ni kada izlazite na nekoliko minuta.

Kurir/Live from Greece

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track