HAOS NA LETU PODGORICA - BEOGRAD: Obezbeđenje "spavalo", putnica unela strogo zabranjen predmet u avion: Pilot video i ZALEDIO SE!
Foto: Profimedia

NISU JE VIDELI

HAOS NA LETU PODGORICA - BEOGRAD: Obezbeđenje "spavalo", putnica unela strogo zabranjen predmet u avion: Pilot video i ZALEDIO SE!

Društvo -

Nakon što je na letu iz Podgorice za Beograd jedna ženska osoba bez problema prošla kontradiverzionu kontrolu u aerodromskoj zgradi i ukrcala se na let sa dve plinske boce srednje veličine, Agencija za civilno vazduhoplovstvo pokrenula je istragu o ovom slučaju.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard istragom je već utvrđeno ko je odgovoran za ovako veliki propust koji je mogao imati katastrofalne posledice po avion, posadu i putnike.

Naime, na letu iz Podgorice za Beograd došlo je do skandaloznog propusta tokom kontradiverzionog pregleda.

Jedna od putnica na tom letu nakon što je bez problema prošla kontradiverzioni pregled noseći sa sobom dve plinske boce srednje veličine, ukrcala se na let i u avionu pomenute boce predala kapetanu.

Montenegro Erlajns
foto: EPA/Andrej Cukić

O riziku koji je mogao da nastane po avion, posadu i putnike da je kojim slučajem avion poleteo izlišno je trošiti reči.

Kapetan aviona momentalno pozvao policiju

Zbog očiglednog propusta službenika na aerodromu, kapetan aviona koji je leteo za Beograd na tom letu je odmah obavestio policiju, koja je plinske boce oduzela i odstranila iz aviona.

Odmah nakon incidenta, navodno je obaveštena i Agencija za civilno vazduhoplovstvo čiji je inspektor u sklopu istrage koja traje utvrdio ko je odgovoran za incident i sačinio zapisnik.

Kako se radi o direktnoj pretnji po bezbednost aviona, posade i putnika i avio-kompanija je odmah podnela prijavu protiv Aerodroma Podgorica, jer se radi o kršenju Zakona o bezbednosti avio saobraćaja.

Prema nezvaničnim informacijama portala Standard istraga i dalje traje i tek treba da utvrdi koja će mera biti izrečena odgovornoj osobi za propust i koje moguće sankcije čekaju Aerodrome Crne Gore, tj. u ovom konkretnom slučaju Aerodrom Podgorica.

Plinske boce kao i ostali opasni predmeti i materijali nalaze se na listi zabranjenih stvari koje možete uneti u avion i svakako ne mogu proći kontradiverzioni pregled koji se obavlja u aerodromskoj zgradi pre ukrcavanja na let.

Abazović bio na aerodromu

Da celi slučaj bude dodatno skandalozniji incident se dogodio na dan kada je i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović boravio na podgoričkom aerodromu povodom Dana Aerodroma Crne Gore.

Abazović je tom prilikom poručio javnosti da ne naseda na jeftinu propagandu, te da sve funkcioniše u najboljem redu.

“Idemo ka rekordnoj turističkoj sezoni. Crna Gora je na pravom putu!”, poručio je Abazović iz hola podgoričkog aerodroma.

Koliko je ovo veliki incident govori i podatak da se za ovako veliki bezbednosni propust gubi ECAC međunarodni sertifikat, što bi u ovom slučaju bilo pogubno za Aerodrome Crne Gore.

(Standard)

Bonus video:

00:16

PUCANO NA AVION KROACIJA ERLAJNZA? Oštećena letelica sletela na aerodrom u Sarajevu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track