MODERNI TITANI: Njemu ništa nije teško: Srbin iz Beča, Nemanja Tasić, za 30 sekundi škodu podigao 15 puta!
Foto: S.U.

MODERNI TITANI: Njemu ništa nije teško: Srbin iz Beča, Nemanja Tasić, za 30 sekundi škodu podigao 15 puta!

Srbija -

NOVI KOZARCI - Osmorica ko od brda odvaljenih delija iz Mađarske, Češke, Nemačke, Slovačke, BiH, Austrije i naše zemlje pokazali su običnim smrtnicima da njima ništa nije teško. Srbin iz Beča, Nemanja Tasić, trijumfovao je na 21."Strongman Kupu Evrope" u Novim Kozarcima kod Kikinde. Drugo mesto osvojio je Peter Juhas iz Mađarske, dok je treći bio Slovak Patrik Uvalček. Moderni titani povlačili su kamion, dizali “škodu” i nosili kofere od po 130 kilograma.

Nije izostao ni “Konanov krug”. Iako možda rastom najniži, njegovih 120 kilograma čiste mišićne mase, Tasiću su doneli pobedu. Pokazao je da ima smisla i za humor:

Kikinda, Srbija, Nemanja Tasić, Beč
foto: S.U.
Kikinda, Srbija, Nemanja Tasić, Beč
foto: S.U.

- Da, u pravu ste. Mali jesam, ali sam tehničar. Mi mali se ne damo- poručio je slavodobitno Srbin iz Grdelice koji već duže vreme živi u Beču:

Kikinda, Srbija, Nemanja Tasić, Beč
foto: S.U.

-U ovom sportu je fizička snaga neophodna, ali isto tako, ako ne i više, mentalna. Najteža mi je bila prva disciplina, povlačenje kamiona. Neočekivano sam podbacio, a u ostalim bio dobar- rekao je Tasić za Kurir i prisetio se da je na ovom takmičenju prvi put nastupio 2014. godine:

-Tada sam bio poslednji, a godinu dana kasnije prvi. Dva puta sam bio najjači čovek Austrije i četvrti u Ligi šampiona u Finskoj- pohvalio se Tasić. Simpatično je prokomentarisao i nadmoćnu pobedu u podizanju “škode” . On je za 30 sekundi automobile podigao 15 puta:

1 / 10 Foto: S.U.

- Malo većom “škodom” iz Beča sam došao u Nove Kozarce na ovo takmičenje. Možda je i to presudilo. Šta ću kad volim “škodu” - našalio se Tasić.

Odmarao “najjači deda na svetu”

Dragan Bogojević (57) iz Novih Kozaraca, najstariji takmičar i popularni “najjači deda na svetu”, ipak još ne želi da se penzioniše, iako bi većini rivala mogao da bude otac. Povreda da je, kako kaže, ipak omela da mlađim takmičarima pokaže da još nije za staro gvožđe.

Kurir.rs / S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track