3 NOVA UPOZORENJA RHMZ, SRBIJI PRETI NEVREME! Očekuje se jaka grmljavina i obilne padavine: Oprez zbog ORKANSKOG UDARA vetra
Foto: Kurir

upaljen meteo alarm

3 NOVA UPOZORENJA RHMZ, SRBIJI PRETI NEVREME! Očekuje se jaka grmljavina i obilne padavine: Oprez zbog ORKANSKOG UDARA vetra

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod izdao je tri nova upozorenja koja se odnose na visoke temperature, kao i na naglu promenu vremena koja će biti praćena nepogodama.

Upozorenje na visoke temperature

"I danas veoma toplo, posebno u centralnoj i južnoj Srbiji gde će biti još toplije u odnosu na jučerašnji dan - od 37 do 40 stepeni, navodi se u prvom upozorenju RHMZ.

Upozorenje na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu

"Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature ( u većini mesta za 10 do 15 stepeni) danas krajem dana zahvatiće severne, u sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.

upozorenje
foto: Pritnscreen/RHMZ

U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)", navodi se u drugom upozorenju RHMZ.

Upozorenje za područje Beograda na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu

"Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature u toku noći i sutra ujutru usloviće lokalno i jake grmlјavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)", navodi se u upozorenju RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Crveni meteo alarm upaljen je zbog ekstremno visokih temperatura koje se očekuju na području Šumadije, Pomoravlja, u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno. U ostalim krajevima Srbije na snazi su naradnžasti i žuti meteo alarm zbog jakog vetra, grmljavine i kiše.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:22

OLUJA POKUPILA SPLAV, NISU SVI USPELI DA POBEGNU! Reporteri Kurira na lica mesta otkrili posledice katastrofe u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track