AKO KREĆETE NA PUT PROVERITE KOLIKA JE GUŽVA NA GRANICAMA: Direktor Jute preporučuje: Ove stvari obavezno OSIGURATI PRE PUTA
Aleksandar Seničić, Foto: Kurir TV, Printscreen/AMSS

kurir tv

AKO KREĆETE NA PUT PROVERITE KOLIKA JE GUŽVA NA GRANICAMA: Direktor Jute preporučuje: Ove stvari obavezno OSIGURATI PRE PUTA

Društvo -

Poslednji vikend jula bio je udarni kada su u pitanju gužve na putevima i graničnim prelazima. Jedan od tradicionalno najprometnijih na kom su u ovom periodu godine višesatna zadržavanja gotovo neizbežna je granični prelaz Horgoš - Reske, gde se čekalo i do šest sati.

05:07

NA OVIM GRANIČNIM PRELAZIMA SU NAJDUŽA ZADRŽAVANJA

Gost Aleksandar Seničić, iz Jute, razgovarao je sa voditeljima emisije "Puls Srbije" o najkritičnijim graničnim prelazima, i situacijom na putevima Srbije, izazvanim nevremenom.

Aleksandar Seničić
foto: Kuri tv

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), doneo je važne informacije o gužvama na granicama, posebno tokom putovanja prema zemljama Europske unije.

Seničić je istakao kako situacija s gužvama na granicama nije samo specifična za Srbiju, već i za mnoge druge zemlje koje imaju granice unutar ili izvan Europske unije.

Jedan od ključnih saveta koje je Seničić dao jest da se putnici pripreme za putovanje kako bi izbegli probleme tokom čekanja na granicama.

- Neophodno je osigurati dovoljnu količinu goriva i vode, i osiguravanje hrane i grickalica, jer putovanja mogu biti nepredvidiva, a gužve dugotrajne. Visoke temperature tokom leta mogu dodatno otežati situaciju, stoga je važno osigurati da klima u vozilu radi ispravno - rekao je Seničić.

Gužva, Granica, Preševo izlaz
foto: Printscreen AMSS

Posebno se osvrnuo na situaciju na graničnim prelazima i naplatnim rampama.

Prema Seničićevim riječima, zadržavanja na granicama mogu trajati i do nekoliko sati, ali je trenutno stanje nešto povoljnije, s čekanjem od manje od sat vremena na većini graničnih prelaza.

- Treba biti svestan da se stanje menja tokom dana, te se preporučuje proveravanje aktuelnih informacija pre puta - savetovao je.

Kada je reč o izboru rute, Seničić je naveo da su granični prelazi Batrovci posebno opterećeni zbog velikog broja putnika koji se vraćaju iz Turske, Bugarske i drugih zemalja prema Srbiji.

04:04

KLJUČNI SAVETI ZA IZBEGAVANJE KOMPLIKACIJA NA GRANICAMA: Aleksandar Seničić preporučuje: Ove stvari obavezno OSIGURATI PRE PUTA

- Putnici često preferiraju putovanje preko Hrvatske umesto Mađarske, što dodatno doprinosi gužvama - istakao je.

Seničić je izrazio i svoje uverenje da će se stanje na graničnim prelazima poboljšati u budućnosti, jer su mnogi od njih još uvek u procesu izgradnje i proširenja. U međuvremenu, savetovao je putnicima da koriste web kamere koje su postavljene na mnogim graničnim prelazima kako bi pratili stanje i procenili kada je najbolje krenuti na put.

- Uz to, važno je pratiti i preporuke vlasti u vezi s putovanjima, kako bi se osiguralo sigurno i bezbrižno putovanje. Konačno, putnici bi se trebali pripremiti za potencijalna zadržavanja i čekanja, te se uvek pridržavati važećih propisa i saveta kako bi njihovo putovanje proteklo što bezbolnije - kazao je Seničić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

03:47

NEKI PREDLAŽU DA SE STAROSNA GRANICA SPUSTI NA ŠEST GODINA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track