"UVEK KAŽEM BEOGRAĐANIMA DA DOĐU U SANTJAGO DA VIDE GUŽVU" Čileanac Ekse Videla otkrio šta njegovi sugrađani misle o Beogradu
Foto: Kurri tv

najbolja destinacija za živoT?

"UVEK KAŽEM BEOGRAĐANIMA DA DOĐU U SANTJAGO DA VIDE GUŽVU" Čileanac Ekse Videla otkrio šta njegovi sugrađani misle o Beogradu

Društvo -

Beograd je već četiri godine iz više razloga grad koji je Čileanac Ekse Videla odabrao za život.

Gavrilović, Stevanovnić, Čileanac
foto: Kurri tv

Iako mnoge stvari nisu za poređenje sa jedanestomilionskim Santjagom iz koga dolazi, nakon obilisaka mnogih delova naše zemlje i regiona kaže da su mu se vrline i mane iskristalisale te se nimalo ne kaje zbog odluke da živi u Srbiji.

- Ako poredim Beograd i svoj grad Santjago de Čile ili bilo koji grad u Latinskoj Americi, Beograd je mnogo bezbedniji. Meni to mnogo znači, to će vam reći i ostali Latinoamerikanci koji ovde žive.Plate u Srbiji nisu idealne kao standard u EU - kaže Ekse Videla.

Gavrilović, Stevanovnić, Čileanac
foto: Kurri tv

Osim naše prestonice, u 2022. godini na toj listi najviše su napredovali Bukurešt, Bratislava, Varšava i Štutgart. Više je indeksa koji određuju napredak svakog grada, a ekonomisti kažu da je očigledno da je Beograd u ukupnom skoru postigao više nego dobar rezultata.

01:58

BEOGRAD NAJBOLJA DESTINACIJA ZA ŽIVOT

Aleksandar Stevanović ekonomista kaže da nije upoznat sa metodologijom indeksa, kroz koju ocenjuju.

- Očigledno pošto su dali dobar ponder ili veliko učešće u Zdravstvenom sektoru, iako nisam baš upoznat sa tom metodologijom indeksa kroz koje ocenjuju, podiglo u stvari ukupnu ocenu Beograda. Da li može više da se uradi ne da ličimo na Beč ili neke druge Skandinavske gradove, da , ali mi smo generalno jako skoro krenuli da pravimo grad koji bi bio moderan evropski, kasnimo, bitno je da se pomeramo sa pozicije osrednje do vrlo dobrog grada - rekao je Stevanović.

Gavrilović, Stevanovnić, Čileanac
foto: Kurri tv

Da bi se po standardu i kvalitetu života približio gradovima na koje želi da se ugleda Beograd ima još mnogo toga da unapredi, kaže Dejan Gavrilović iz Efektive.

- U nekim segmentima on možda jeste povoljan za ljude koji dolaze iz inostranstvu na taj tz. Estetski turizam plastičnu hirurgiju, stomatologiju... cene hrane su među skupljima u regonu, gorivo nam je skuplje, prevoz ne odgovara standardima za 21 vek - rekao je Gavrilović.

Ekse Videla
foto: Kurri tv

Ipak, Ekse Videla tvrdi suprotno.

- Ja uvek kažem Beograđanima kad kažu kasnim na posao, gužva je, ja kažem voleo bih da te stavim u Santjago, tamo je gužva, ovo je milina - kaže Videla.

Kurir.rs/

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

01:29

GENERALNI DIREKTOR SRBIJATRANSPORTA GORAN ALEKSIĆ O ZNAČAJU NOVE OBILAZNICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track