"POSTOJI 5 STUBOVA PO KOJIM SE GRADOVI OCENJUJU KAO POVOLJNI ZA ŽIVOT" Gajić o oceni Beograda britanskog magazina "Ekonomist"
Mihajlo Gajić, Foto: Kurir Televizija, Printscreen Youtube/ Fighterbomber

kurir tv

"POSTOJI 5 STUBOVA PO KOJIM SE GRADOVI OCENJUJU KAO POVOLJNI ZA ŽIVOT" Gajić o oceni Beograda britanskog magazina "Ekonomist"

Društvo -

Mihajlo Gajić, ekonomista gostovao je u jutarnjem programu Redakcija, u razgovoru sa voditeljkom Oljom Lazarević.

Mihajlo Gajić
foto: Kurir tv

Reč je o indeksu britanskog magazina Ekonomist prema kojem se procenjuje "pristojnost za život".

Šta se sve gleda od parametara o gradovima koji su povoljni za život, Gajić je obajsnio ukratko.

02:26

POSTOJI 5 STUBOVA PO KOJIM SE GRADOVI OCENJUJU KAO POVOLJNI ZA ŽIVOT Gajić o oceni Beograda britanskog magazina Ekonomist

On ističe da se istraživanja prave kao baza za zaposlene koji treba da borave u tim gradovima.

- Što je bolji opis gradova za život, to je manji bonus na platu koji poslodavci moraju da odvoje za zaposlene ukoliko je grad povoljan za život. To su 5 različitih stubova: kultura i zabava, zdravstveni sistem, obrazovanje, stabilnost i bezbednost i javna infrastruktura. U domenu obrazovanja to su tri stuba koje prate; dostupnost privatnog obrazovanja, zatim kvalitet privatnog obrazovanja i treće su strandardni pokazatelji obrazovanja u zemlji... - rekao je Gajić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

03:38

ULAZE KAO BRAZILCI POD MASKOM HRIŠĆANSTVA! Sektolog upozorio na sektu u centru BG: Govore da se UBIJETE, ako vam se SMUČI ŽIVOT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track