SRBI RATUJU ZA LEŽALJKE NA MORU: Grcima pukao film pa uveli novo pravilo! Problem hitno morali da reše, a evo i kako!
Foto: printscreen Yt

ovo se ponavlja iz godine u godinu

SRBI RATUJU ZA LEŽALJKE NA MORU: Grcima pukao film pa uveli novo pravilo! Problem hitno morali da reše, a evo i kako!

Društvo -

Iz godine u godinu na letovanju na morskim plažama vode se bitke za ležaljke, a Srbi često bivaju akteri ovakvih prizora pored ostalih turista.

Svako od njih gleda da zauzme što bolje mesto bliže moru, a nekim čudnim okolnostima već u ranim jutarnjim satima praznih ležaljki nigde, ali nema ni turista na njima.

Ovaj scenario je dobro poznat turistima, naročito u Grčkoj gde su posetioci spremni na sve samo da sebi osiguraju dobro mesto na plaži sa dobrim pogledom i to tokom celog dana. Zato se iz godine u godinu, iz sezone u sezonu služe različitim trikovima kako bi sebi obezbedili što bolji prilaz moru.

S druge strane Grci su odavno navikli te ih ovakve "bitke" i trikovi više i ne čude.

Grčka, plaža
foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

- U Paraliji, Nei Poriju u šest ujutru turisti trče da ostave peškire na ležaljkama, stave, obezbede mesto i nema ih posle do 12 sati. Posle šest nema praznih ležaljki, ono je da ne poveruješ šta ljudi rade - priča nam jedna žena iz Srbije koja je letovala u ovim grčkim plažama.

Međutim, drugi turista nam kaže da je na jednoj plaži u Sitoniji nekoliko dana nakon zvaničnog početka sezone u jutarnjim satima bilo sve manje slobodnih ležaljki jer su naši turisti ustajali pre sedam.

- Jedan od drugih su videli metodu ostavljanja peškira, te je posle par dana već u sedam sati bilo krcato gotovo na ivici obračuna zbog mesta. Grci su brzo uvideli problem pa su doneli jedno moguće rešenje odnosno novo pravilo - kaže nam turista koji letuje u ovom mestu i dodaje:

- Grci su odlučili da će komplet ležaljki biti zauzet samo ako bar jedan turista leži pod suncobranom. Ukoliko nema nikog samo peškir to vam ne garantuje mesto.

Kurir.rs

Bonus video:

02:10

U BUDVI LEŽALJKE I DO 200 EVRA Ivan Gajić uživo iz CG otkrio kakve su cene na primorju: Bez 50 € u restoran se NE POJAVLJUJTE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track