ANITU NAPALA KORNJAČA NA JADRANU Vrištala sam iz petnih žila, ćerka je vikala: "Neću da mi mama umre" IMA PEČATE PO TELU
Foto: Petar Aleksić

ANITU NAPALA KORNJAČA NA JADRANU Vrištala sam iz petnih žila, ćerka je vikala: "Neću da mi mama umre" IMA PEČATE PO TELU

Društvo -

Anita Dadić, koju je pre nekoliko dana u uvali hrvatskog ostrva Čiovo, kod Trogira, napala morska kornjača, ispričala je da nije znala šta ju je snašlo, već je samo osetila veliku bol.

"Bol je bila kao da vas neko ogromnim klještima uhvati, zarije vam to u kožu i stiska, stiska..., dok je ćerka plakala i vikala ‘neću da mi mama umre‘”, ispričala je Anita Dadić.

Ona se, kazala je, kupala nekoliko metara od plaže, a onda je usledio napad od kojeg je, srećom, spasao suprug.

"Ja sam samo osetila kako me nešto zgrabilo. Vrištala sam iz petnih žila i dozivala muža, ‘Ante‘. Okrenula sam se i ugledala to nešto ogromno smeđe", ispričala je Anita za Dnevnik hrvatske Nove tv.

Njen suprug Ante kaže da uopšte nije razmišljao šta se događa, već se bacio i to nešto odgurnuo.

"Tek kad sam je odgurnuo video sam po peraji da je to kornjača, 80 do 100 centimetara sigurno”, rekao je Ante Dadić.

Kornjače inače ne napadaju ljude pa se sumnja da se ova možda osetila ugroženom.

Pita se suprug što bi se dogodilo da je ta ista kornjača napala neko dete.

- Moja kći koja ima sedam godina je 30 sekundi ranije izašla iz mora. Šta bi bilo da je nju napala? Odgrizla bi joj ruku - kaže suprug za "24 sata" te dodaje kako je reč o divu od kornjače, velikoj više od metra.

Sudeći prema popunjenosti plaža na Čiovu, ljudi se ipak ne boje napada kornjača, naprotiv, oni domaći misle da je reč o čistim “budaleštinama”.

- Mala, ma kakva divovska kornjača, pa nismo na Madagaskaru. To ima samo u filmovima, to su čiste budalaštine. Kako je niko drugi nije vidja nego ona - samo su neki od komentara.

Oni pak stariji tvrde kako se od malih nogu kupaju tu na plaži, a nikad ni “k” od kornjače nisu vidjeli.

- Otkad znam za sebe, kupam se tu na plaži, nikad ja kornjače nisam video. Sad odjednom pričamo tu o neka dva napada kornjače u jednom danu. Nije dovoljno da su nam cene skočile u nebesa, nego nas sad kornjače napadaju da i ovo malo turista oteramo - priča vidno uzrujani 68-godišnji Zvone.

(Kurir.rs/24 sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track