KOME BI NAJVIŠE IŠLA U KORIST IZMENA ZAKONA O BOLOVANJU? Mrkić nema dilemu: Zloubotrebom opterećuju kolege koje se žale! (VIDEO)
Foto: Kurir TV, Shutterstock

kurir tv

KOME BI NAJVIŠE IŠLA U KORIST IZMENA ZAKONA O BOLOVANJU? Mrkić nema dilemu: Zloubotrebom opterećuju kolege koje se žale! (VIDEO)

Društvo -

Najava Ministarke zdravlja, Danice Grujičić, o uspostavljanju ograničenja da će lekari opšte prakse u budućnosti moći da propisuju bolovanje pacijentima u trajanju od najviše dve nedelje, izazvala je suprotstavljene reakcije.

Ministarka Grujičić ističe da je poslovni sektor izrazio ozbiljne zabrinutosti povodom mogućnosti da se dozvoli bolovanje duže od dva meseca bez provere od strane komisije.

Danica Grujičić
foto: Zorana Jevtić

Takođe je istaknuto da je neobično što je vreme oporavka većine pacijenata bilo tačno 58 dana.

Međutim, najavljeni izuzeci od ovog novog pristupa obuhvataju osobe koje se suočavaju s onkološkim oboljenjima, nedavno operisane pacijente, osobe s invaliditetom i trudnice.

Gost "Pulsa Srbije" koji je odgonetnuo kome bi najviše išla u korsit izmena zakona je Živorad Mrkić, predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije.

00:49

KOME BI NAJVIŠE IŠLA U KORIST IZMENA ZAKONA O BOLOVANJU? Mrkić nema dilemu: Zloubotrebom opterećuju kolege koje se žale!

- Smatram da je ova odluka najviše u interesu poslodavaca, pogotovo onih koji imaju obimniji posao leti. Mi kao sindikat nismo na strani zloupotrebe bolovanja, jer oni opterećuju kolege koje se žale, veliko je radno opterećenje. Mi zastupamo poštene radnike koji savesno obavljaju radne dužnosti i obaveze. Postoji zakon koji inkriminiše zloupotrebu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:36

OVO SE DUGO ČEKALO! Evo kad će stupiti na snagu PRODUŽENO PORODILJSKO BOLOVANJE: Ovo je neophodnost, a ne nužda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja