SRPSKA LISTA OŠTRO OSUDILA NAPAD NA CRKVU SVETE PETKE: Antisrpska retorika i laži protiv Srba i SPC podstiču nasilje!
Foto: Kosovo online

REAGOVANJE

SRPSKA LISTA OŠTRO OSUDILA NAPAD NA CRKVU SVETE PETKE: Antisrpska retorika i laži protiv Srba i SPC podstiču nasilje!

Politika -

Srpska lista najoštrije je osudila seriju incidenata u selu Suvi Do, nadomak Kosovske Mitrovice koji su uznemirili stanovnike ovog sela ali i sve Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Nakon vandalizma na prostorijama seoske ambulante jutros je oskrnavljena i crkva Svete Petke, na dan kada se u toj svetinji proslavlja seoska slava Sveta Petka Trnova. Mesecima unazad govorimo da antisrpska retorika i laži protiv Srba i Srpske Pravoslavne Crkve će podstaći nasilje nad našim narodom i našim svetinjama, i tome upravo svedočimo - poručili su iz Srpske liste.

Kako kažu, nažalost i tada kada su upozoravali i sada kada svedočimo tim napadima, nema reakcije ni kosovskih institucija ni međunarodnih predstavnika.

srpska lista
foto: Kosovo online

- Šta više, neki međunarodni zvaničnici su iznošenjem brutalnih laži očigledno doprineli da se napadaju i Srbi i Srpska Pravoslavna Crkva. U ime srpskog naroda koji je opredeljen za mir, dijalog i toleranciju zahtevamo da se poveća prisustvo međunarodnih snaga, KFOR i Euleksa na severu Kosova i Metohije, posebno na mestima u kojima su se do sada dogodile desetine napada na Srbe. Njihova pasivnost je apsolutno kontraproduktivna, sa jedne strane šalje poruku Srbima da nisu zainteresovani da ih zaštite, a sa druge strane napadačima da su Srbi ostavljeni na milost i nemilost, čime se stvara atmosfera nekažnjivosti zločina nad Srbima, pa se mogu očekivati novi napadi - konstatovali su.

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track