STIŽE NOVI TOPLOTNI TALAS "NERON"! Meteorolog Ristić do detalja otkrio kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje: Pljuštaće i kiša
Foto: Zorana Jevtić

vremenska prognoza

STIŽE NOVI TOPLOTNI TALAS "NERON"! Meteorolog Ristić do detalja otkrio kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje: Pljuštaće i kiša

Društvo -

U Srbiji od početka ove nedelje čeka nas postepeni porast dnevne temperature, u utorak uveče i sredu će padati kiša, dok nas do kraja sedmice čeka i do 37 stepeni, kaže za Kurir meteorolog Ivan Ristić.

- I prethodnih dana smo najavljivali jačanje afričkog anticiklona nazvanog "neron". Narednih dana leto i tropski dani nam se polako vraćaju. Narednih dana čeka nas pretežno sunčano vreme sa temperaturama u postepenom porastu. Od danas dnevna temperatura širom naše zemlje kretaće se od 30 do 34 stepena Celzijusa, s tim što će u utorak doći do stvaranja slabo izraženog visinskog ciklona iznad Grčke koji će usporiti priliv ovog toplog afričkog vazduha koji nam dolazi.

Ivan Ristić
foto: Kurir Televizija, Shutterstock

Zato se u utorak uveče i u sredu u Srbiji čekaju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - objašnjava meteorolog Ristić i dodaje:

- Zatim od četvrtka ponovo se vraća sunce i dalji porasti temperatura koje će se do kraja nedelje kretati između 33 i 37 stepeni Celzijusa.

vrućine, vreli dani, topli dani
foto: Nemanja Nikolić

Meteorolog kaže i da je ovo poslednji tropski talas na našem području sa temperaturaa preko 30 stepeni Celzijusa.

- Ovaj talas sa pravim letnjim temperaturama se završava oko 25. avgusta kada nas očekuje i naoblačenje koje nam donosi kišu, ali i zahlađenje

Podsetimo, i Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će od 17. do 21. avgusta u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo vreme.

- Uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima, a ređe na severu zemlje - najavio je RHMZ.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja