"SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE" Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom
Foto: Kurir TV

kurir tv

"SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE" Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

Društvo -

Beograd će tokom 2027. biti svetska prestonica obrazovanja, kulture i inovacija jer će upravo EXPO izložba okupiti predstavnike velikog broja zemalja.a to će značiti i veći privredni rast i snažniju ekonomiju.

Između ostalog, očekuje se da će do decembra 2026. godine ceo kompleks kod Surčina koji se gradi za potrebe EXPO 2027 biti završen. A dokle se stiglo sa ovim projektom proveravala je novinarka Kurir TV Slađana Nedeljković.

EXPO 2027, Surčin, Nacionalni stadion
foto: Kurir TV

- Kako je i predsednik Vučić izjavio prvo moramo da završimo objekte za EXPO, a paralelno s tim se radi i stadion. Ovo je najveće gradilište u Srbiji, a kad tome dodamo i Dobanovce, Surčin je opština s najznačajnijim radovima - kaže Stevan Šuša, predsednik Gradske Opštine Surčin.

06:51

SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

Otkrio je i neke detalje kad je u pitanju izgradnja nacionalnog stadiona u ovoj beogradskoj opštini.

Stevan Šuša
foto: Kurir TV

- Sa leve strane je auto-put Miloš veliki, s druge obilaznica pa je ovo idealno mesto za stadion. Naravno, moramo da istaknemo i blizinu aerodroma. To je jedinstvena lokacija sa čvorištem svih auto-puteva. Izgradnja ovakvih objekata znači rast za opštinu, turizam, sam EXPO- pojasnio je Šuša.

EXPO 2027, Surčin, Nacionalni stadion
foto: Kurir TV

- Turisti u svakom gradu obilaze stadione, ovaj će biti izgrađen po principu zelene arhitekture. U planu je i razvoj nautičkog turizma zbog blizine reke Save. Nadam se da će Surčin postati najznačajnija turistička opština u Srbiji - zaključio je Šuša.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja