OVO JOŠ NIJE VIĐENO! Lopovi smislili NOV NAČIN za krađu po buticima i to za samo 5 €: Pogledajte zašto su trgovci u PANICI (VIDEO)
Foto: Profimedia

ima i ovoga

OVO JOŠ NIJE VIĐENO! Lopovi smislili NOV NAČIN za krađu po buticima i to za samo 5 €: Pogledajte zašto su trgovci u PANICI (VIDEO)

Društvo -

Jedan snimak na TikTok aplikaciji prikazuje nov način krađe, a uznemirio je vlasnike radnnji u kojima se prodaje garderoba.

Na popularnom mrežnom kanalu TikTik, pojavio se šokantan video koji promoviše prodaju jeftinih magneta namenjenih skidanju zaštitnih zujalica sa odeće u prodavnicama. Po ceni od samo pet evra, ovi magneti omogućavaju lopovima da bez napora izvode pljačke butika.

U videu koji se brzo proširio na društvenim mrežama, vidi se kako osoba bez muke koristi magnet da skine zaštitnu zujalicu sa odeće.

butik, odeća
foto: Alberto Grosescu / Alamy / Alamy / Profimedia

Uz to, verovali ili ne, video pruža detaljne instrukcije o tome kako koristiti magnet u ovu svrhu, stvarajući zabrinjavajuće uputstvo koje lopovima omogućava da se neopaženo domognu skupocene garderobe.

Ovaj trend je izazvao zabrinutost kod vlasnika butika i trgovaca širom zemlje. Prodavci su suočeni sa sve većim izazovima u održavanju sigurnosti svojih proizvoda i zaštiti od krađe.

Magneti za skidanje zujalica postali su novi alat za lopove, omogućavajući im da brzo i diskretno ukradu proizvode, automatski stavljajući time trgovce u pat poziciju.

Dok ova nova taktika krađe izaziva zebnju, važno je da trgovci i građani budu svesni rizika i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaštitili od ovakvih incidenata.

S obzirom na brzinu širenja informacija putem društvenih mreža, ova priča nas podseća koliko je važno biti pažljiv i spreman na nove izazove koje donosi moderno doba.

Kurir.rs/ Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja