JEDINSTVENO UDRUŽENJE LEKARA PISACA: "Vidar" obeležava 10 godina postojanja, a ističu se humanitarnim akcijama
Članovi udruženja Vidar, Foto: Privatna arhiva

nastali na inicijativu dr Radmile Šehić

JEDINSTVENO UDRUŽENJE LEKARA PISACA: "Vidar" obeležava 10 godina postojanja, a ističu se humanitarnim akcijama

Društvo -

Na inicijativu dr Radmile Šehić osnovano je 23. septembra 2013. Udruženje lekara pisaca "Vidar" i okupilo sedam doktora s ciljem podizanja opšte kulture i angažovanju zdrave, plodonosne reči, naročito one koja potiče od zdravstvenih radnika.

Osnivačko jezgro su činili lekari pisci sa bogatim literarnim iskustvom i značajnim književnim stažom. Prva skupština je održana u sali NU "Braća Stamenković", a za predsednicu je, jednoglasno, izabrana dr Radmila Šehić.

- Tako je "Vidar" počeo sa radom. U početku uz brojne poteškoće, pa uz sticanje iskustva, sve kvalitetnijim delovanjem. Upriličene su brojne promocije knjiga, primani su novi članovi uz postavljene kriterijume, proširivala se saradnja sa druPublishgim udruženjima, književnim društvima. Ubrzo je iz štampe izašao prvi zbornik radova članova društva pod nazivom, na predlog prof. dr Bratislava Magdića, "Vidarevi blagodari" - objašnjavaju u "Vidaru":

- Organizovane su i tribine humanitarnog karaktera za pomoć ugroženim pojedincima, skupljana su sredstava obolelima koji nisu imali mogućnosti da se drugačije leče.

Danas udruženje broji oko 40 aktivnih članova. Na nedavnoj Skupštini je za predsednicu izabrana dr Danijela Jeftić, potpredsednica je dr Svetlana Jović, a sekretar udruženja prof. dr Sanja Milenković.

- "Vidar" se priprema za proslavu desetogodišnjice postojanja, koja će da se održati u kući Kralja Petra 22. septembra. Ovih dana sprovodimo akcije "Vidar u školama" tokom koje naši članovi poklanjaju školskim biliotekama knjige. Nedavno smo se povezali sa "Teatrom poezije" iz Australije i tamo su predstavljeni radovi nekolicine naših lekara-pisacac - kažu u udruženju.

Ističu da su ponosni na činjenicu da je "Vidar" ostalo neprofitno, nestranačko, apolitično udruženje, usmereno samo ka širenju dobrote, ljubavi i isceliteljske reči među ljudima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track