NOVA ZASTRAŠUJUĆA TIKTOK BIZARNOST ZALUDELA DECU: Na ulicama snimljen novi izazov: Istrčavaju ispred automobila, a to nije najgore
Foto: Printscreen Instagram/serbialive_beograd

dokle više

NOVA ZASTRAŠUJUĆA TIKTOK BIZARNOST ZALUDELA DECU: Na ulicama snimljen novi izazov: Istrčavaju ispred automobila, a to nije najgore

Društvo -

Na društvenoj mreži Tiktok pojavio se novi izazov koji je zaludeo pojedine tinejdžere, koji na biciklima naglo izleću ispred automobila, a ceo prizor snimaju i objavljuju na svojim profilima na društvenim mrežama!

Kurir je više puta upozoravao roditelje, ali i decu, na razne opasnosti koje nose ovakvi "čelendži" koji se šire društvenim mrežama, a poslednji u nizu je zastrašio roditelje i meštane Futoga. Na društvenim mrežama pojavilo se upozorenje jednog Futožanina i apel nadležnima da reaguju što pre jer deca na biciklima naglo izleću ispred automobila te time svoj život mogu da dovedu u smrtnu opasnost.

Kriva Kičma, Telefon, Dete, Devojčica
foto: Shutterstock

Niko ništa

- Futog, sinoć oko 21 sat. Vozim auto i ulazim u Futog iz pravca Begeča. Totalni mrak, ulična rasveta još neispravna, saobraćajna gužva kao i uvek. Farovi zaslepljuju, autobus staje nasred puta. Približavam se pešačkom prelazu od poljoprivredne škole prema domu učenika. Iz uličice s leve strane izleće na glavni put grupa od tridesetak biciklista, deca, mlađi srednjoškolci, bez pogleda na saobraćaj trkaju se prema ambulanti... Totalno ludilo i moja neverica. Naglo kočim, stiskam sirenu, oni slave, pobednički mašu rukama u mom pravcu. Jutros čujem - izazov. Niko od nadležnih ništa ne preduzima, a izazov traje od početka raspusta i ceo Futog priča o tome - navodi se u objavi.

TikTok, izazov
foto: Printskrin/Facebook

Jezivi primeri

Podsetimo, naš list je u više navrata pisao o bizarnom trendu koji je zaludeo klince u kom su pre spavanja na ruci ispisivali "f74" i onda navodno ulazili u neku drugu dimenziju, u kojoj se traže vrata na kojima stoji oznaka "f74". Navodno, ako ih ne pronađu, ostaju u toj dimenziji. Takođe, roditelji su upozoravali i da deca kod Beograda na vodi naglo izleću ispred automobila i viču te time ne samo što ugrožavaju svoj život nego i uznemiravaju vozače i prolaznike.

Pored toga, jedna grupa njih je i prilikom istrčavanja ispred vozila opkolila vozilo i počela da fotografiše i snima, opet kako bi to objavila na mrežama zbog lajkova i pregleda. Prošle nedelje se na Instagramu pojavio i video-snimak na kome se vide tinejdžeri koji pokušavaju da skoče s terase tržnog centra "Galerija".

Da izazove ne izvode samo na ulici, pokazuje i jeziv primer iz školskog dvorišta jedne osnovne škole s Petlovog brda, gde su deca primenjivala novi čelendž koji se može nazvati "gaženje do besvesti", a koji podrazumeva da dete leži dok ga drugi gaze kako bi videli koliko može da izdrži.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja