UHAPŠENA BANDA KRADLJIVACA KOLA NA HALKIDIKIJU! Umešani u 19 krađa vrednosti 1,2 miliona evra u omiljenom srpskom letovalištu!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

dolijali

UHAPŠENA BANDA KRADLJIVACA KOLA NA HALKIDIKIJU! Umešani u 19 krađa vrednosti 1,2 miliona evra u omiljenom srpskom letovalištu!

Društvo -

Uhapšena su tri stranca i pokrenut je postupak protiv još tri saučesnika. Oni su tokom poslednja tri meseca locirali luksuzna vozila turista na Halkidikiju, omiljenoj srpskoj oblasti za letovanje, a zatim provaljivali u njihov smeštaj, uzimali ključeve i odvozili automobile.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

- Ukupno su umešani u 19 krađa vozila vrednosti preko 1,2 miliona evra u različitim delovima Halkidikija, od čega je pronađeno sedam ukradenih vozila. Ovih sedam automobila je vraćeno vlasnicima dok se za ostale smatra da su ostali završili u inostranstvu - navodi se na Fejsbuk grupi Grčka info

Kako je saopšteno, izvršioci su, u zavisnosti od uloge koju su imali, locirali vozila stranih turista, a zatim provaljivali u njihove smeštaje, odakle su krali ključeve auta, ali i druge vredne stvari poput novca, satova, elektronskih uređaja čija ukupna vrednost 60.000 evra.

- Oni koji su imali ulogu vozača trebalo je da ukradena vozila izvezu van Grčke, preko Severne Makedonije, i za to su koristili tajne prelaze.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track