ZAŠTO PRVACI NE MOGU DA NOSE DONJI DEO TRENERKE U ŠKOLU: Oštra rasprava roditelja! Pobunili se protiv pravila! TO JE GLUPOST!
Foto: T. Ilić

polemika

ZAŠTO PRVACI NE MOGU DA NOSE DONJI DEO TRENERKE U ŠKOLU: Oštra rasprava roditelja! Pobunili se protiv pravila! TO JE GLUPOST!

Društvo -

Pojedine osnovne i srednje škole u Srbiji uvele su pravila za oblačenje, ali neki roditelji su se pobunili protiv neke garderobe koja je zabranjena đacima u školi.

Tako je na društvenim mrežama nastala oštra polemika oko toga zašto najmlađi osnovci ne smeju da nose donji deo trenerke ili devojčice helanke.

- Rekli nam juče na roditeljskom da prvaci ne treba da nose donji deo trenerke, helanke i kratke suknje i šorceve u školu. Majice isto da nisu krop. Sve ok, slažem se, ali zašto ne mogu da nose donji deo trenerke!? Prvi razred - piše u jednoj objavi na društvenoj mreži X (Tviter) koja je pokrenula lavinu komentara.

Trinaesta beogradska gimnazija, XIII beogradska gimnazija, đaci, škola, Gimnazija
foto: Printscreen, Shutterstock, Ilustracija

- Pa, šta će drugo sem helanki i trenerki deca da nose pobogu - pitala je jedna majka, dok je druga dodala:

- Na takve stvari se samo oglušiš ili stisneš "lajt mejl" direktoru da si upoznata sa zahtevom, ali da ga ovim putem obaveštavaš da će dete nositi svu svoju dečju odeću u školu. I da oko toga nema pregovora.

Neki roditelji pak smatraju da je to glupost.

- Glupost najveća, većina dečaka samo to i nosi - glasi jedan od komentara, dok u narednom stoji:

studenti, prepisivanje, učenici, test, ispit
foto: Profimedia

- Verovatno rekli da ne bi stariji razredi rekli kako oni mogu, lično ne vidim zašto ne trenerke, pogotovu maloj deci. Naši u boravku kad je lepo vreme imaju svakog dana fizičko napolju, učiteljica čak i savetuje trenerke i helanke i to stare jer se deca prljaju u igri.

Drugi su pitali i šta bi drugo deca mogle da nose osim trenerki.

- Pa šta da nose pobogu? Je li su oni vama pokazali neki pravilnik ili mesto slično da je zaveden dokument izglasan i od strane koga i da je kao takav merodavan - glasio je jedan od komentara ispod objave.

Međutim, sudeći po reakcijama bilo je i onih mama i tata koji podržavaju pravila o oblačenju u školama.

- To stvara neki ozbiljniji odnos prema školi, prema nastavnicima, jasna je namera, ali realno, da li to treba baš od prvog razreda? Da je od petog, razumeo bih. Jedino mi je nejasno zašto ne donji deo trenerke? Većina trenerki danas izgledaju kao pantalone, realno - napisao je jedan otac.

Podsetimo, Trinaesta beogradska gimnazija je pre početka školske godine na svom sajtu objavila pravilnik o oblačenju kojim su između ostalog zabranjene kratke pantalone i bermude, trenerke, majice sa bretelama, kapuljače, kratke majice koje otkrivaju stomak i helanke.

Kako su naveli u pravilniku u slučaju da učenik ili učenica dođu u školu nepristojno odeveni, biće opomenuti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track