"UNIŠTAVAJU ODGOVORNOST POJEDNCA, SAMO DA BI ZARADILI!" Todorović oštro o izmenama zakona: Gde ja da nađem posle tog direktora?
Nemanja Todorović, Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

promena zakona

"UNIŠTAVAJU ODGOVORNOST POJEDNCA, SAMO DA BI ZARADILI!" Todorović oštro o izmenama zakona: Gde ja da nađem posle tog direktora?

Društvo -

Nemanja Todorović, advokat, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" u razgovoru sa voditeljem Milošem Anđelkovićem i profesionalnom upravnicom Tamarom Nenadić o novinama koje bi trebalo da se nađu u izmenama zakona o stanovanju i održavanju zgrada.

Nemanja Todorović
foto: Kurir tv

Pre dva dana počela je i javna rasprava na ovu temu u sedam gradova Srbije sa ciljem da se snažnije zaštite prava stanara. Jedna od čini se najbitnijih izmena mogla bi da se odnosi na ovlašćenja profesionalnih upravnika i to u smislu da bi oni trebalo da dostavljaju podatke o rentiranim stanovima, što stručnjaci vide kao put ka uvođenju više reda u rentiranju nepokretnosti.

Todorović je istakao da je plaćanje poreza pored toga što je obaveza i ljubav prema državi, koje baš i nema puno.

- Plaćanje poreza je i patritoska stvar. Ali, pošto nam podaci pokazuju da je baš i ne volimo, to je uzrokovano borbom države i njenih građana. Oni plaćaju samo ono što moraju - rekao je Todorović.

02:11

UNIŠTAVAJU ODGOVORNOST POJEDNCA, SAMO DA BI ZARADILI! Todorović oštro o izmenama zakona: Gde ja da nađem posle tog direktora?

Na komentar sagovornice Nenadić da će izmena zakona doneti pozitivne promene Todorović se ne slaže.

- Svi beže od odgovornosti. Ona se sada svodi na jednog čoveka koji brine o zgradi, a ovako mi imamo neko privredno društvo, firmu, koja gleda da zaradi, firme se zato i osnivaju radi profita. Imate firmu koja angažuje upravnike, samo sa jednim ciljem, a to je ostvarivanje profita. U momentu kada imate raširenu odgovornost, i kad dođe do problema, koga da zoveš? Ko je odgovoran? Kada je jedan čovek tu, ti možeš uvek njemu da se obratiš - rekao je i pojasnio:

Govorim o sistemu odgovornosti. Je l taj čovek odgovoran? Ti si mi bre odgovoran! Sistem se pravi tako da se praktično uništi odgovornost svakog pojedinca za ono što je njegov posao, a on se posle skriva iza firme i kaže "znate politika poslovanja je takva"... Ovako kada je sve "oči u oči" nema direktora, nema ko da stoji iza vas, nego je vaša puna odgovornost kao upravnika, a ovako nađite vi sad direktora - kroz smeh je istakao Todorović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

58:03

REDAKCIJA 13.09.2023. 1.DEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track