NOVA TAKTIKA POLICIJE KOJU NISTE OČEKIVALI! Navodno će kolima od kartona da kontrolišu brzinu, a društvene mreže se usijale!
Foto: Nemanja Nikolić

da li će se i obistiniti

NOVA TAKTIKA POLICIJE KOJU NISTE OČEKIVALI! Navodno će kolima od kartona da kontrolišu brzinu, a društvene mreže se usijale!

Društvo -

Nakon svakodnevnih saobraćajnih nesreća koje se dešavaju na putevima Srbije, na društvenim mrežama šire se fotografije navodnih planiranih kartonskih vozila, tačnije, replika vozila saobraćajne policije, uglavnom su škode, koje bi trebalo da se postave na kritične putne pravce kako bi vozači smanjili brzinu.

Kako će ova ideja biti sprovedena u delo i da li će ispuniti očekivanja još nije detaljno poznato. Ovu zamisao je za Telegraf.rs prokomentarisao direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju Damir Okanović.

- Zamisao je dobra, ali se bojim da će u praksi biti teško izvodljiva. Ako je planirano da se makete svakodnevno postavljaju i uklanjaju, onda to zahteva izvesnu organizaciju za koju je pitanje da li saobraćajna policija može da izvede. Ako je plan da se makete ostave na određenim mestima na duži period, bojim se da će brzo biti ruinirane ili pokradene. Mislim da je mnogo jeftinije, lakše i delotvornije za takve namene koristiti prava patrolna vozila koja su pri kraju radnog veka - rekao je za Okanović za Telegraf.

Damir Okanović u studiju Kurir televizije
Damir Okanović u studiju Kurir televizijefoto: Kurir televizija

Mnogim građani ova zamisao nije najjasnija, te su iskoristili priliku da se našale.

- Kod nas gde god da se postavi dva dana je mnogo, ako nema nadzora biće išarani grafitima 100% - glasio je jedan o komentara, dok je drugi dodao:

- Odlična tehnika ispočetka dok ljudi ne naviknu da je samo maketa, posle možda i kontra efekat

Ili komentari poput: "kako to podnosi ove superćelijske oluje i kiše? Imamo ležeće, sad će biti i leteći policajci".

Kurir/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track