TRI MUŠKARCA MAME DECU BOMBONAMA DA UĐU KOD NJIH U KOMBI! Roditelji uplašeni, a poruke upozorenja šalju na školskim vajber grupama
Foto: Profimedia

strah u zemun polju

TRI MUŠKARCA MAME DECU BOMBONAMA DA UĐU KOD NJIH U KOMBI! Roditelji uplašeni, a poruke upozorenja šalju na školskim vajber grupama

Društvo -

Roditeljima dece koja pohadaju školu u Zemun Polju i okolini stiglo je upozorenje i apel da se pripazi i razgovara sa decom, jer se, kako se navodi, pre nekoliko dana odigrao incident u samom centru tog naselja.

- Prenosim poruku jedne majke učenika trećeg razreda. Ne bih da unosim paniku, ali želim da vas upozorim da malo više pripazite na decu i ne puštate ih da se kreću sami po naselju. Moj sin je juče oko 18h išao sam do centra, tačnije da podigne roštilj kod pošte. Kad se vraćao ka kući, kako on kaže, kod crkve zaustavila su ga tri muškarca, dva mršavija i jedan krupniji. Rekli su mu da, ako hoće, uđe u kombi i uzme bombone, ima ih puno - piše u poruci koju su u školske grupe prosledili iz saveta roditelja.

Ovo dete je, na sreću, uspelo da se izvuče iz ove situacije.

crni kombi, deca, Zemun Polje
foto: moj_beo_grad

Inače, priče o kombiju koji kruži i vrbuje decu slatkišima bila je aktulena devedesetih godina, ali periodično se ponovo aktuelizuje. Pre šest godina delilo se i upozorenje u Nišu na crni kombi pored škole.

Tada je otac prijavio policiji da se crni kombi zaustavio kraj njegove ćerke.

- Ćerka mi je ispričala da je pošla da kupi užinu kada je stao crni kombi iz kojeg je čovek sa crnim naočarima i bradom ponudio da je odveze kući. Rekao je: "Ja znam tvog tatu" ali je ona odmah pobegla, jer se uplašila. Bile su tu još dve, tri devojčice. Isti kombi je posle stao ispred druge devojčice, koja je utrčala u kuću i pozvala roditelje. Prijavili smo slučaj policiji - ispričao je tada medijima otac devojčice.

Slična situacija dogodila se iste godine u maju kada je dečaku takođe ponuđen prevoz do kuće uz rečenicu:" Ne plaši se, ja radim tu blizu".

Kurir/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja