MALA LAVICA NAĐENA KOD SUBOTICE DOBILA IME: Oglasili se iz Zoološkog vrta na Paliću, njeno stanje otkriva kakav je PAKAO PREŽIVELA
Foto: Instagram Printscreen/192.rs

MALA LAVICA NAĐENA KOD SUBOTICE DOBILA IME: Oglasili se iz Zoološkog vrta na Paliću, njeno stanje otkriva kakav je PAKAO PREŽIVELA

Društvo -

Iz Zoološkog vrta na Paliću rekli su da je utvrđeno da ženka lava ima upalu digestivnog trakta, a da problem predstavlja i atrofija mišića, a danas su joj dodelili ime Kikica.

- Na osnovu analize krvi, utvrđeno je da ženka lava ima upalu digestivnog trakta, a zatim je određena i terapiju. Problem je i atrofija mišića zadnjih nogu što ukazuje da osim što nije adekvatno hranjena, da nije imala ni uslove da se dovoljno kreće – kažu u Zoološkom vrtu na Paliću.

Lavicu su danas i "krstili", dobila je i ime - Kikica, kažu u Zoološkom vrtu Palić.

Podsetimo, ženka lavića pronađena juče na putu Čantavirskom putu kod Subotice, iznemogla i uplašena. Još nije poznato kako je tu dospela. Čim je pronađena, odmah je zbrinuta i noć nje provela na sigurnom u Zoološkom vrtu na Paliću.

Lav, lavić, subotica
foto: Privatna Arhiva

"Kada je u četvrtak mala lavica doneta u Zoološki vrt na Paliću, nakon laboratorijskih nalaza i rentgena u veterinarskoj ambulanti u Subotici, bila je dehidrirana i izgladnela, a telesna temperature joj je bila niža nego što bi divlje mačke smele da imaju", kažu u ovom Zoološkom vrtu.

Kako dodaju, dobila je infuziju, grejana je, dok su je danas već učili šta je meso.

- Ali nažalost, mladunče staro svega nekoliko meseci, nije prepoznalo šta je meso, niti je ikada osetila ukus mesa i zato je sada uče na njenu prirodnu hranu", kažu u Zoološkom vrtu na Paliću.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track