UŽAS U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: U školskom toaletu sedmaci navodno nudili drogu mlađem učeniku?! Zabrinuti roditelji otkrili detalje!
Foto: Shutterstock

STRAŠNO

UŽAS U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: U školskom toaletu sedmaci navodno nudili drogu mlađem učeniku?! Zabrinuti roditelji otkrili detalje!

Društvo -

Roditelji učenika jedne osnovne škole u beogradskoj opštini Voždovac zabrinuti su zbog incidenta koji se desio u školskom toaletu prošle nedelje, kada su učenici sedmog razreda mlađem dečaku ponudili besplatnu drogu, zbog čega je on doživeo traumu!

- Učenik (ime poznato redakciji) u petak je imao izuzetno neprijatnu i traumatičnu situaciju u školi. Za vreme fizičkog je pitao učiteljicu da ode do toaleta. Tamo su bila dva starija dečaka, a jednog od njih je video u školi nekoliko dana ranije i čuo je da su sedmaci. Dečaci su ušli za njim u toalet, nešto su dobacivali, a onda ga je jedan jako uhvatio za ruku i nije mu neko vreme dozvoljavao da zatvori vrata od kabine. Tu ga je upitao: "Mali, hoćeš malo besplatne droge?" i onda počeo da pretresa sebi džepove - priča za Kurir otac jednog od drugova tog đaka, naglašavajući da su roditelji dobili uznemirujuću poruku sa ovakvim sadržajem.

On dodaje i da se dečak zatvorio u kabinu sav isprepadan.

školski Toalet
foto: Profimedia

- Dečaci su otišli posle nekog vremena, a dečak ostao tu užasno prestrašen. Kad se smirio, vratio se na čas i nije rekao ništa učiteljici jer se nije snašao, ali ispričao je drugarima iz odeljenja šta se desilo i rekao im da nikako sami ne idu u toalet - ističe roditelj i dodaje da su to potvrdili ostali roditelji učenika:

- Takođe, čim se vratio iz škole, događaj je opisao i roditeljima, a nakon toga se smirio. Dete više ne sme samo da ide u toalet i stalno pita šta da radi ako u školi neko krene da ga tera da uzme drogu. Tako su napisali roditelji. Ako je to istina, očigledno je da su hteli da ga navuku.

Otac naglašava i da je većina roditelja zabrinuta i užasnuta nakon toga.

- Vrlo smo potreseni i uplašeni zbog svega, ali još više nas zabrinjava njihova bezbednost u školi, odnosno neobezbeđenost malog ulaza kroz koji može da se ušeta bukvalno svako, čak i stariji učenici van svoje smene, pa i bilo ko drugi sa ulice. Mi ne znamo da li su se ta deca zavitlavala, ali to nije ni važno, bitno je samo da ovo više ne sme da se dešava. Kako smo saznali, roditelji učenika žrtve su obavestili i učiteljicu, koja je kazala da će to preneti direktoru škole - tvrdi roditelj.

- Mi ćemo se svakako školi obratiti i pisanim putem kako bi se ova situacija rešila, a ostali roditelji treba da razgovaraju sa svojom decom i upozore ih na ovakve stvari. Učiteljica je rekla đacima da treba da prijave ako se desi bilo šta neprijatno ili ružno - njoj, drugim nastavnicima, ali i obezbeđenju, ali i mi moramo da imamo prevenciju ovakvih slučajeva ili, ne daj bože, nekih gorih - naglasio je roditelj.

On podseća da se zapravo i kreće s besplatnom drogom dok se neko ne navuče i posle upada u narkomaniju, iz čega teško izlazi.

Direktor škole kaže za Kurir da imaju indicije i izjavu roditelja čije je dete doživelo neprijatnost u prostorijama škole.

diler, droga
foto: Profimedia

Ministarstvo prosvete

Gradska prosvetna inspekcija će ispitati slučaj

Iz Ministarstva prosvete kažu za Kurir da u svakoj pojedinačnoj situaciji nasilja postupa škola.

- Ministarstvo prosvete nije dobilo prijavu o navodima koje spominjete. Navodi su odmah prosleđeni na postupanje gradskoj prosvetnoj inspekciji, koja će ispitati čitav slučaj - poručili su iz Ministarstva.

- Navode da su mu nuđena opojna sredstva ne mogu ni da potvrdim ni da opovrgnem dok ne budemo sproveli sve radnje s ciljem utvrđivanja istinitosti. Nadamo se da je u pitanju nesmotreno dečje izazivanje, ali mi ćemo kao škola preduzeti sve preventivne i interventne radnje. Neke od radnji su već preduzete. Kao škola ne smemo biti neodgovorni i u javnost slati neproverene informacije, kako dodatno ne bismo uznemirili ionako uzbunjenu javnost i zabrinute roditelje i nastavnike u školi.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track