"BEOGRAD ZBOG SAJMA DOBIO NA ZNAČAJU ŠIROM SVETA" Bogdanović ističe: U ovom naoružanju smo napravili NAJVEĆI ISKORAK! (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

"povratak artiljerije na velika vrata"

"BEOGRAD ZBOG SAJMA DOBIO NA ZNAČAJU ŠIROM SVETA" Bogdanović ističe: U ovom naoružanju smo napravili NAJVEĆI ISKORAK! (VIDEO)

Društvo -

Još danas i sutra traje 11. sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2023. Na sajmu je predstavljeno naoružanje srpske namenske industrije, ali i drugih zemalja.

Noviteti na sajmu su uglavnom iz oblasti protivavionskih sistema, protivdronskih sistema, bespilotnih letelica i besposadnih platformi.

Građani u četvrtak mogu da dođu i vide nove adute domaće namenske industrije, ali i one dobro poznate.

Sajam naoružanja, Međunarodni sajam naoružanja, vojnik, oružje, Vojska Srbije
foto: Petar Aleksić

Gost "Pusla Srbije" koji je odgonetnuo s kakvim naoružanjem raspolaže Vojska Srbije je Branko Bogdanović, urednik portala "Oružje online".

Prvo je otrkio šta je na njega, s obzirom na iskustvo, ostavilo najveći utisak:

- To je prvenstveno sama organizacija ovogodišnjeg partnera, u ovakvoj situaciji i okruženju. Broj prisutnih izlagača i onih koji su učestvovali u samoj organizaciji je zaista impresivan. To znači da Beograd dobija, ne samo na regionalnom, već i na širem značaju. Tačno je da u ovo vreme rata u Ukrajini, imamo slične sajmove koji uredno rade. U Moskvi je bio, Parizu, Americi... Eto, Beograd je uspeo da se probije na nivo vodećih sajmova naoružanja u svetu.

01:08

BEOGRAD ZBOG SAJMA DOBIO NA ZNAČAJU ŠIROM SVETA Bogdanović akcentovao: U ovom naoružanju smo napravili NAJVEĆI ISKORAK!

Potom je analizirao u kojem domenu naoružanja je napravljen najveći iskorak:

- Možemo primetiti ono što je svakako i poznato, a to je razvoj bespilotnih letelica i borbe protiv bespilotnih letelica. Uopšten razvoj tehnologije je sve uočljiviji. Međutim, ne bi trebalo izostaviti da je velika pažnja upućena i klasičnim primerima, naime, videlo smo da je u Ukrajini 155mm haubica jedna od najubojitijih oružja, dakle jedan povratak artiljerije na bojišta na velika vrata. Razvijen je novi tip granata koje su dosta ubojitije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:03

DA BI SRBI OPSTALI NAŠA VOJSKA MORA DA BUDE NA KOSMETU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja