BRUTALNO IŽIVLJAVANJE U DOMU POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U FUTOGU: 20 starijih učenika prebilo prvaka i slomilo mu ruku?
Foto: Printscreen, Shutterstock, Ilustracija

policija ispituje slučaj

BRUTALNO IŽIVLJAVANJE U DOMU POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U FUTOGU: 20 starijih učenika prebilo prvaka i slomilo mu ruku?

Društvo -

Grupa od 20 učenika druge i treće godine Poljoprivredne škole s domom učenika u Futogu prebila je učenika prve godine u jednoj od soba, saznaje Kurir!

Nasilnici su, prema našim informacijama, dečaku slomili i ruku, a iz sobe je izašao otečen i modar.

- Muški dom je u sklopu dvorišta škole, dok je ženski prekoputa. Incident se desio u jednoj od soba. Stariji učenici već neko vreme maltretiraju mlađe đake, a taj dečko koji je prebijen je želeo da se obrati nekome za pomoć, oni su to saznali i navodno je to razlog tog prebijanja - kaže izvor Kurira.

Dodaje da su o svemu obavešteni Hitna pomoć i policija, kao i da je tokom celog jučerašnjeg dana policija bila u školi.

policija, automobil
foto: Kurir TV

- Taj dečak je prijavio samo dvojicu učenika, nije prijavio ostale i sada policija ispituje sve okolnosti događaja. Generalno se nasilje dešava stalno u ovoj školi, ali se ono zataškava. Prebijeni učenik je bio i u bolnici, nakon čega je bio s policijom u školi. Pre nekoliko dana su četiri učenika treće godine uvela nekoliko prvaka u sobu i terala ih da skinu majice i da sisaju jedni drugima grudi, uz pretnju da će ih tući ukoliko to ne budu učinili - tvrdi naš izvor.

Kontaktirali smo i sa školom, rečeno nam je da je direktor Dušan Gagić zauzet i da ima stranku, a javila nam se pomoćnica direktora Biljana Milovanović, koja je rekla da ne mogu davati nikakve informacije.

- Prijavljeno nam je, ali nemamo još uvek podatke, ne mogu da dajem izjave - navela je ona.

Na pitanje da li je zaista njih 20 tuklo jedno dete, rekla je da ukoliko želimo izjave, moramo doći lično u školu i postala je veoma neljubazna, čak je i vikala.

- To što vi radite je bezobrazluk. Ne možete dobiti izjavu preko telefona - rekla je i prekinula vezu.

Diskriminacija

Zabranjen ulaz LGBT osobama?

Kako saznajemo, učenici ove škole žale se i na diskriminaciju.

- Pored svega što se dešava, u ženskom delu domu nekoliko devojaka je na vrata sobe stavilo natpis da je zabranjen ulazak pripadnicima LGBT populacije. Navodno su to vaspitačice odobrile i niko nije reagovao na taj znak - kaže izvor Kurira.

Pitanja smo poslali i MUP, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor. Međutim, uspeli smo od izvora iz policije da saznamo da se slučaj intenzivno istražuje.

- To je bilo preksinoć oko dva sata. Nemamo još uvek definitivan stepen povreda, a proverava se informacija koliko đaka je zaista učestvovalo u tuči.

Od Ministarstva prosvete nismo dobili odgovor do zaključenja ovog broja.

Kurir.rs/ M. Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja