KAKO SRBI REAGUJU KADA VIDE KOLONU SVATOVA?! Jedna stvar ih najviše razbesni: "Teško mladi, žao mi mladenaca"
Foto: Profimedia

sezona svadbi još uvek traje

KAKO SRBI REAGUJU KADA VIDE KOLONU SVATOVA?! Jedna stvar ih najviše razbesni: "Teško mladi, žao mi mladenaca"

Društvo -

Sezona svadbi traje sve do kraja oktobra, pa čak se i u novembru, a na društvenim mrežama gotovo svakodnevno možemo da vidimo fotografije i video-snimke mladenaca sa venčanja.

Iako mnogi vole da idu na svadbe, ali i da vide nečije veselje i lepe mladence, pojedini građani pak smatraju da su naši svadbeni običaji preterivanje kao i celokupna ceremonija počev od odlaska po mladu pa sve do vožnje u koloni po gradu sa zastavama.

Tako se na društvenoj mreži X (Tviter) pokrenula polemika o tome šta naši ljudi prvo pomisle kada u gradu vide kolonu svatova.

- Čujem kako ulicom danas već treći put prolaze svatovi. Šta pomislite kad pored vas prolazi kolona svatova? - navodi se u objavi ispod koje su se nizali komentari.

svadba, srpska svadba, trubači
foto: Profimedia

- Pomislim da sam baš zakasnio sa ženidbom - pisalo je u prvom komentaru, dok u narednom stoji:

- Nema tu kašnjenja ako je prava osoba u pitanju.

Ipak, neki kada vide svatove sete se i detinjstva.

- Pomislim na detinjstvo kada sam od svatova dobijao sitniš i bombone. Naravno imam osmeh - dodao je jedan korisnik.

Sudeći po komentarima i reakcijama nekima se to slavlje ne dopada.

svadba, Balkan
foto: Profimedia

- Pomislim teško njoj - mladi. Bude mi žao mladenaca - navodi se u jednom od komentara, dok u narednom stoji:

- Posle današnje kolone u Novom Sadu gde su na kružnom toku dvojica očigledno pijana momka zaustavila saobraćaj da se propusti svadbena kolona okićena zastavama - pomislim da nama nema pomoći.

Mnogi građani smatraju i da će se mladenci nakon svega toga brzo razočarati.

- Pomislim kako će brzo da se razočaraju. Da je meni sada nezamislivo da idem u svatove po ceo dan i pitam se kako te majke, tetke, strine izdržavaju. Meni to tužno bude i pomislim da su pogrešili što se se podveli konvencijama.

Međutim, ima i onih koji kolonu svatova pozdrave pa čak i budu srećni zbog tih mladencaca kojima je to jedan od najlepših dana u životu.

- Volim da vidim i čujem kad prođu svatovi, nasmejem se i pomislim kako će svi oni taj dan biti sretni, radosni i veseli. Svako po svom ukusu i treba da se poštuje tuđi izbor. Bitno je samo da oboje žele isto i da nikog time ne ugrožavaju - navodi se u komentaru, dok u sledećem stoji:

- Radujem se, nasmešim i poželim im sreću.

Kurir.rs

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track