"U TOKU EKSKURZIJE PREMINUO VOZAČ JEDNOG AUTOBUSA"! Oglasila se škola iz Sremske Mitrovice, ovo su njihove reči pune tuge!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

medicinska škola draginja nikšić

"U TOKU EKSKURZIJE PREMINUO VOZAČ JEDNOG AUTOBUSA"! Oglasila se škola iz Sremske Mitrovice, ovo su njihove reči pune tuge!

Društvo -

U toku realizacije ekskurzije učenika maturskih odeljenja u hotelu u Lido di Jesolu, preminuo je vozač jednog od autobusa koji je prevozio učenike, saopštila je Medicinska škola "Draginja Nikšić" iz Sremske Mitrovice na svom Fejsbuk profilu.

Kurir je juče pisao da se u utorak uveče desila tragedija na maturantskoj ekskurziji u Italiji kada je na večeri u hotelu preminuo vozač, kako se pretpostavlja od posledica srčanog udara.

Iz pomenute srednje škole sada su na svom Fejsbuk profilu objavili saopštenje u kome su izrazili saučešće porodici preminulog vozača.

- U toku realizacije ekskurzije učenika maturskih odeljenja u hotelu u Lido di Jesolu, preminuo je vozač jednog od autobusa koji je prevozio učenike Nesrećni slučaj je duboko potresao sve nas. Direktor, kolektiv škole i učenici izražavaju iskreno saučešće porodici preminulog vozača i mole sve za razumevanje u ovoj tragičnoj situaciji i spreče širenje neistina u vezi sa događajem! Za kolektiv škole, Đuro Maričić, direktor - navodi se u saopštenju.

autobus, putnički autobus
foto: Shutterstock

Podsetimo, maturanti ove škole su pre dva dana krenuli na putovanje ka severnoj Italiji, koje po programu traje do subote. Međutim, prve večeri je došlo do tragedije kada je jednom od vozača pozlilo. Nastavnici i lekar koji se nalazi kao pratnja učenika na ovoj ekskurziji pokušali su reanimaciju, ali nisu uspeli da ga spasu i čovek je ubrzo preminuo. Nesrećni slučaj uznemirio je đake, koji su te večeri prespavali u hotelu i juče nastavili put do Verone.

- Deca su nam rekla da su primetila da se vozač nije osećao dobro dok su bili s njim u trpezariji hotela. Kažu da su videli da je klonuo glavom i da se nije pomerao. Dežurni lekar, koji je bio u pratnji maturanata, pokušao je reanimaciju dok su čekali Hitnu pomoć, ali nisu mogli da ga spasu - rekao je za Kurir jedan od roditelja i dodao:

- Đaci su uznemireni, uplašeni, nekoliko devojčica je plakalo. Šokirani smo zbog iznenadne smrti tog čoveka, ali i zabrinuti za decu. Provere se moraju rigoroznije sprovoditi. Deca će pregurati ovo, mi im pružamo utehu ovde od kuće, ali svašta nam prolazi kroz glavu otkad smo čuli za ovu tragediju.

Petar Knežević, vlasnik novosadske turističke agencije "Grand turs", koja je organizator putovanja, rekao je juče za Kurir da je agencija odmah poslala zamenskog vozača.

- Prema programu putovanja, deca idu samo do Verone i vraćaju se u hotel u Lido di Jezolu, gde će prespavati. Svakako turu može da odradi jedan vozač, kako će i biti, tako da plan putovanja neće biti ugrožen. Drugi vozač, kog smo poslali, stigao je u večernjim satima tamo, prespavao i danas odmoran nastavlja put i redovan program. Tragedija koja se desila je strašna, mogla se desiti bilo gde, ali zbog toga neće biti nikakvih promena što se tiče ekskurzije - kazao je Knežević.

- Pre svakog putovanja, po zakonu, policija pregleda dokumenta vozača, kao i vozilo koje ide na put. Vozač ne može da vozi bez lekarskog uverenja, a radi se i alko-test i test na psihoaktivne supstance. To je zakonska obaveza koju je u ovom slučaju obavila Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i ustanovljeno je da je sve u redu.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

00:15

Košarkaši ušli u autobus

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track