"UBIJAO U IME ALAHA" Srbin iz Belgije za Kurir TV o radikalnom islamizmu u Evropi: Podignut najviši stepen OPASNOSTI OD TERORIZMA
Milović uživo iz Belgije, Foto: Printscreen Kurier.at

ubistvo

"UBIJAO U IME ALAHA" Srbin iz Belgije za Kurir TV o radikalnom islamizmu u Evropi: Podignut najviši stepen OPASNOSTI OD TERORIZMA

Društvo -

Pre nekoliko dana radikalni islamista usmrtio je nastavnika u školi u severnom francuskom gradu Arasu, dok je u ponedeljak uveče Brisel bio poprište terorističkog napada, kada su ubijena dvojica švedskih navijača a jedna osoba ranjena.

Osumnjičeni za napad, Tunišanin Abdesalam Lasud, likvidiran je u utorak ujutru tokom policijske intervencije. Lasud je prethodno preuzeo odgovornost za napad a u videu objavljenom nakon ubistva u kojem je poručio da je "ubijao u ime Alaha".

Milović
foto: Kurir tv

Kakva je situacija trenutno u Belgiji nakon terorističkog napada, ispričao je gledaocima Kurir televizije Mirko Milović, iz Udruženja "Serbika" - UŽIVO IZ BELGIJE.

On je istakao da je nacionalni krizni štab doneo odluku da podigne stepen opasnosti na nivo stepena 4 koji važi za grad Brisel, a ostale provincije na nivo stepen 3 opasnosti:

- Terorista je u jutarnjim satima uhvaćen i likvidiran. Ti stepeni predstavljaju, da bliže pojasnim, na primer, stepen dva važi od 2015. godine i to je rizik od opasnosti, koji je nizak, ali postoji. Stepen 3 postoji kao povišen, a stepen 4 predstavlja opštu opasnost i izbegavanje kretanja i visok je rizik od opasnosti - rekao je Milović.

03:25

Terorizam se širi Evropom!?

Na pitanje voditeljke da li je sukob Hamasa i Izraela doprineo ovim dešavanjima u Evropi, Milović posebno ističe i poziva na građansku opreznost ispred političkih analiza:

- Postoji strah u mojim kolegama i među stanovništvom, jer mnogo ljudi ovde radi iz Holandije i susednih zemalja, postoji strah da se to ne prenese ovde, ali opet najbolje je da se ispred političkih analiza stavi razum i opreznost - rekao je Milović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

07:43

IZRAEL ODLAŽE OFANZIVU IZ DVA RAZLOGA?! Analitičari: Kažu Evakuišite se! A gde narod da ide? Treba da prihvate uslove Hamasa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track