MLADI SRBIN PRIČA KO ENGLEZ! Gimnazijalac Strahinja Trivković osvojio drugo mesto na svetskom takmičenju u Kini
Foto: Strahinja Trivković

MLADI SRBIN PRIČA KO ENGLEZ! Gimnazijalac Strahinja Trivković osvojio drugo mesto na svetskom takmičenju u Kini

Društvo -

Strahinja Trivković, učenik trećeg razreda Treće beogradske gimnazije, osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju Pojas i put “21st Century Cup” iz engleskog jezika koje se održalo u kineskom Šangaju od 10. do 14. oktobra u konkurenciji od 30 učesnika, kao najmlađi takmičar.

Takmičenje je okupilo ukupno predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 30. Takmičari su prezentovali rad na temu “Artificial intelligence, a blessing or a curse?”.

Strahinja je bio najmlađi takmičar, a kako kaže u konkurenciji je bio sa studentima, ali je bez obzira na razliku u godinama uspeo da izbori drugo mesto.

Strahinja Trivković
foto: Strahinja Trivković

“Ovo takmičenje, i sam put je nešto što ću pamtiti zauvek. Budući da sam putovao sam na drugi kraj sveta, i nazad, smatram da sam dobio veliko iskustvo i samopouzdanje. Boravak u Kini je bio neverovatan – Kina mi se kao država veoma svidela, ljudi, kultura, tradicija, umetnost, hrana i mnogo toga. Stvorio sam sjajna prijateljstva sa mladim ljudima, kako iz Kine, tako i iz svih krajeva sveta, sa kojima sam proveo divne trenutke na samom takmičenju i sa kojima ću ostati u kontaktu. Učestvovao sam u velikoj razmeni kultura i životnih priča zajedno sa drugim takmičarima, organizatorima, volonterima i studentima iz Kine koji su tu boravili”, ističe Strahinje i navodi da je organizacija samog takmičenja bila perfektna.

Strahinja Trivković
foto: Strahinja Trivković

Svetsko takmičenje 21st Century Cup je takmičenje iz engleskog jezika namenjeno ljubiteljima javnog nastupa širom sveta koje je 1996. godine inicirala Čajna dejli.

Nacionalno takmičenje organizovano je u septembru ove godine po treći put u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad, a u saradnji sa partnerima iz Kine 21st Century Cup na kojem je mladi Strahinja Trivković osvojio ubedljivo prvo mesto.

1 / 6 Foto: Strahinja Trivković

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track