JURIŠNI "ORLOVI" SRPSKE VOJSKE U toku obuka na aerodromu "Morava"
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

JURIŠNI "ORLOVI" SRPSKE VOJSKE U toku obuka na aerodromu "Morava"

Društvo -

U 241. lovačko-bombarderskoj avijacijskoj eskadrili 98. vazduhoplovne brigade, koja bazira na vojnom aerodromu „Morava“, u toku je intenzivna letačka obuka na jurišnim avionima „orao“.

Obuka se izvodi sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog sastava za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške kopnenim i specijalnim snagama u izvođenju borbenih operacija. Piloti „orlova“ sada uvežbavaju realizaciju složenijih borbenih zadataka koji zahtevaju angažovanje više vazduhoplova, sa akcentom na taktičkim manevrima i izvođenju fiktivnih dejstava po ciljevima na zemlji.

obuka letačkog sastava
foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Priliku da u praksi provere rezultate intenzivne obuke i potvrde visok nivo obučenosti pripadnici jedinice imaće u narednoj fazi borbene obuke, kada će po ciljevima dejstvovati bojevim sredstvima. Uporedo sa letačkom obukom sprovodi se i osposobljavanje tehničkog sastava svih specijalnosti neophodnih za održavanje ispravnosti i visoku dostupnost vazduhoplova za letenje, a posebna pažnja se poklanja dodatnom osposobljavanju mladih starešina koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u jedinici.

obuka letačkog sastava
foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Kontinuiranom obukom, koja se u 98. vazduhoplovnoj brigadi intenzivno sprovodi tokom cele godine i u svim vremenskim uslovima, obezbeđuje se zahtevani nivo osposobljenosti letačkog sastava i ukupne borbene gotovosti jedinice za realizaciju namenskih zadataka u operacijama Vojske Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track