RODITELJI UČENIKA OŠ "SREMSKI FRONT" ZAHVALNI KURIRU NAKON OSTAVKE DIREKTORA: Nije nam želja da kadriramo, nego da nas uvaže!
Foto: Kurir

direktor podneo ostavku

RODITELJI UČENIKA OŠ "SREMSKI FRONT" ZAHVALNI KURIRU NAKON OSTAVKE DIREKTORA: Nije nam želja da kadriramo, nego da nas uvaže!

Društvo -

Nakon saznanja da je Dalibor Farbaš direktor OŠ "Sremski front" podneo ostavku, Kuriru su se javili i pojedini roditelji da izraze zahvalnost!

Podsetimo, školski odbor je na današnjoj sednici jednoglasno prihvatio Farbaševu ostavku, koju je podneo iz moralnih razloga.

- Nama je bitno da možemo s nekim da razgovaramo, da sarađujemo, da na čelu škole bude neko s kim možemo da imamo normalnu komunikaciju. Nije nam želja da mi kadriramo, nego da nas uvaže, ipak naša deca idu tu, da ne bude da smo mi tu pro forme. Nadamo se da novi direktor ili direktorka neće zahtevati od nas da kupujemo nove udžbenike. Zahvalni smo Kuriru, da nije bilo tog pritiska javnosti, verovatno se ništa od ovoga ne bi desilo - naveo je jedan od roditelja čija deca pohađaju OŠ "Sremski front".

Sada već bivši direktor je 18. oktobra dvema učiteljicama drugog i trećeg razreda uputio dopis u kojem ih je obavestio da krše odluku nastavničkog veća i da će protiv njih dve pokrenuti disciplinski postupak ukoliko ne sazovu roditeljski sastanak i ne obaveste roditelje da deci kupe knjige izdavača kog je izabralo nastavničko veće. Roditeljima je dao rok od dve nedelje da ih nabave i pripretio Centrom za socijalni rad.

Ovaj sramni dopis oštro su osudili roditelji, meštani Šida, kao i Unija prosvetnih sindikata Srbije i Forum srednjih stručnih škola. Svi su istakli da Farbaš ne poznaje zakon i da zbog pritiska treba da podnese ostavku.

Kurir je danima pratio dešavanja i izveštavao javnost o skandaloznim pretnjama direktora ove škole.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track