BROJ MALIŠANA SA ŠEĆERNOM BOLEŠĆU U PORASTU! Stević: Cilj svih nas su bolji uslovi za decu koja boluju od dijabetesa
Foto: Alarm

pokloni specijalnoj bolnici

BROJ MALIŠANA SA ŠEĆERNOM BOLEŠĆU U PORASTU! Stević: Cilj svih nas su bolji uslovi za decu koja boluju od dijabetesa

Društvo -

Udruženje roditelja dece i mladih obolelih od dijabetesa Srbije ,,Alarm“ prvo je udruženje koje je posetilo Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju ,,Bukovička banja“ i doniralo bicikle, dečije knjige i školski pribor sa željom da deca koja dolaze na lečenje slobodno vreme u bolnici provedu na što lepši i zdraviji način.

U ,,Bukovičkoj banji“ je do novembra ove godine registrovano više novootkrivenih dijabetičara nego cele prošle godine. Statistika Bolnice svedoči da je broj mališana sa tom dijagnozom u porastu, zbog čega je ova donacija od izuzetne važnosti.

1 / 5 Foto: Alarm

Direktor Specijalne bolnice dr Slobodan Prodanović rekao je da je Udruženje prepoznalo značaj bolnice u borbi protiv dijabetesa kod dece.

,,Izuzetno smo zadovoljni zbog pokretanja saradnje sa Udruženjem ,,Alarm“ i nadamo se da ćemo u narednom periodu saradnjom moći da izdejstvujemo kod nadležnih državnih organa bolje uslove za lečenje dece obolele od šećerne bolesti.“, poručio je dr Prodanović.

Predsednik Udruženja ,,Alarm“ Miroslav Stević istakao je da je velika čast sarađivati sa Specijalnom bolnicom.

Alarm
foto: Alarm

,,Cilj svih nas su bolji uslovi za decu koja boluju od dijabetesa, a saradnja sa ovom ustanovom koja predstavlja prvi korak na putu lečenja je pravi način da se krene ka ostvarivanju tog cilja.“, poručio je Stević.

Udruženje i Bolnica ovom prilikom su dogovorili potpisivanje sporazuma o međusobnoj saradnji i izneli planove o narednim zajedničkim akcijama koje podrazumevaju donacije, međusobnu finansijsku podršku kao i angažovanje za Međunarodni dan borbe protiv dijabetesa 14. novembra. Podsećamo, Udruženje ,,Alarm“ je prvo udruženje roditelja čija deca boluju od dijabetesa u Srbiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track