IZABRANA NOVA DIREKTORKA UMESTO FARBAŠA KOJI JE PRETIO RODITELJIMA CENTROM ZA SOCIJALNI RAD: Bojanu Lepinjicu podržavaju svi
Imenovana nova v. d. direktorka OŠ "Sremski front", Foto: Printscreen, Facebook

dešavanja u oš "Sremski front" u Šidu

IZABRANA NOVA DIREKTORKA UMESTO FARBAŠA KOJI JE PRETIO RODITELJIMA CENTROM ZA SOCIJALNI RAD: Bojanu Lepinjicu podržavaju svi

Društvo -

rofesoka Bojana LepiPnjica izabrana na zadovoljstvo roditelja i nastavnika!

Bojana Lepinjica, nastavnica fizike, imenovana je danas za novu v. d. direktorku OŠ "Sremski front u Šidu, saznaje Kurir!

Podsetimo, juče je školski odbor jednoglasno prihvatio ostavku direktora Dalibora Farbaša, koji je u žižu javnosti dospeo zbog skandaloznog dopisa.

Podsetimo, Farbaš je dvema učiteljicama drugog i trećeg razreda uputio dopis u kojem ih obavestio da krše odluku nastavničkog veća i da će protiv njih dve pokrenuti disciplinski postupak ukoliko ne sazovu roditeljski sastanak i ne obaveste roditelje da deci kupe knjige izdavača kog je izabralo nastavničko veće. Roditeljima je dao rok od dve nedelje da nabave udžbenike odabranog izdavača, a ukoliko se ogluše o to, pripretio im je prijavljivenjem Centru za socijalni rad.

Zoran Semenović
Zoran Semenovićfoto: Printscreen TV Pink

Zoran Semenović predsednik opštine Šid potvrdio je za Kurir da je danas imenovana nova v. d. direktorka OŠ "Sremski front".

- Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je imenovao Bojanu Lepinjicu za novu v. d. direktorku, a ona će uskoro i zvanično preuzeti dužnost na tu funkciju. Ona je inače profesorka fizike u Oš "Sremski front" i ima preko 20 godina radnog iskustva - naveo je Semenović.

Dodao je da je ona izabrana na zadovoljstvo nastavnika i roditelja.

- Situacija je smirena apsolutno, ne postoji više nijedan nesporazum. Roditelji znaju da je namera prethodnog direktora bila takva kava jeste - zaključio je Semenović.

Kurir.rs/ M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track