DRŽAVA POMAŽE BAKI MILENI KOJA SAMA ŽIVI U GNJILANU! Nakon pisanja Kurira biće joj sređena kuća, plaćeni računi i donete knjige!
Foto: Kurir

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

DRŽAVA POMAŽE BAKI MILENI KOJA SAMA ŽIVI U GNJILANU! Nakon pisanja Kurira biće joj sređena kuća, plaćeni računi i donete knjige!

Društvo -

Nakon pisanja Kurira o baki Mileni Pavićević (87) koja žvi sama u Gnjilanu jutros su je posetili predstavnik Privremenog organa opštine Gnjilane i direktor Centra za socijalni rad.

Odneli su joj pomoć i sa njom razgovarali na koje sve načine mogu da joj dodatno pomognu a sve u saradnji i sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

Predsavnici Privremenih organa opštine Gnjilane i CSR sa balkom Milenom
Predsavnici Privremenih organa opštine Gnjilane i CSR sa balkom Milenomfoto: Kurir

- Tokom razgovora, s obzirom da je kuća u lošem stanju, ponudili smo baka Mileni pomoć u građevinskim radovima, sređivanju kupatila, ali nam je predočila da joj to u ovom trenutku nije prioritet, već da bi joj od pomoći bilo da joj pomognemo oko uređenja ulaznog dela u kuću. Mi ćemo već od ponedeljka to realizovati i sanirati u skladu sa njenim zahtevima i potrebama, a o kupatilu ćemo ponovo da razgovaramo početkom sledeće godine - kažu za Kurir iz Privremenog organa opštine Gnjilane:

Milena Pavićević ispred svog doma
Milena Pavićević ispred svog domafoto: Privatna Arhiva

- Račune koje ima neplaćene ćemo mi regulisati, a iz naše biblioteke baki će odneti i knjige koje bi volela da joj ulepšaju dane. Kako je baka Milena dobrog zdravlja, nije izrazila potrebu za olakšanim pružanjem zdravstvene nege ili dostavu lekova, ali joj svakako stojimo na raspolaganju za sve što joj bude bilo potrebno u narednom periodu. Ona ostaje i opstaje u veoma teškim uslovima na svom kućnom pragu i mi smo tu da joj budemo podrška u svemu što možemo.

Milena Pavićević
Milena Pavićevićfoto: Kurir

Podsetimo, baka Milena je u razgovoru za Kurir ispričala da ima struju, ali vodu samo u dvorištu, da živi od očeve penzije, koju dobija iz Beograda. Ceo tekst "BAKA MILENA (87) NIKOGA NA SVETU NEMA I JEDVA PREŽIVLJAVA: Društvo joj psi lutalice, po penziju ide u Šilovo gde ima srpska pošta" možete da pročitati na OVOM LINKU.

Tu su navedeni i podaci kako joj se može novčano pomoći, ali i kako dostavi nešto knjiga jer voli da čita.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track