ZA LJUBITELJE DOBRE RAKIJE U Kragujevcu se održava šumadijski festival rakije, evo i KAD: Među izlagačima 34 destilerije iz Srbije
Ilustracija, Foto: Shutterstock

biće i gosti iz Severne Makedonije

ZA LJUBITELJE DOBRE RAKIJE U Kragujevcu se održava šumadijski festival rakije, evo i KAD: Među izlagačima 34 destilerije iz Srbije

Društvo -

KRAGUJEVAC - Šumadijski festival rakije, četvrti po redu, biće održan 2. decembra u Kragujevcu, u Exclusive Event Centru. Među izlagačima su 34 destilerije iz cele Srbije i gosti iz Severne Makedonije, vrhunski proizvođači svih vrsta voćnih rakija, kao i četiri predstavnika prateće industrije, proizvodnje buradi, staklene ambalaže i svega onoga što prati proizvodnju i prodaju proizvoda.

Podršku konzumaciji i pravom doživljaju ukusa daće i deset izlagača hrane - delikatesnih proizvoda od mesa, testa i različitih vrsta sireva. Organizatori su Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Gradska turistička organizacija, a pokrovitelj Grad Kragujevac.

Manifestacija će u subotu biti otvorena za poslovne goste od 13 do 16 časova, a za posetioce od 16 do 22 časa. Cena ulaznice je 800 dinara, a ove godine će degustacione čašice moći da se iznajme uz kauciju.

Osim uživanja u degustaciji premijum proizvoda, posetioci će imati priliku da se zabave uz muzički program Irvy benda, dok će edukativnu dimenziju Festivala upotpuniti stručni sadržaji u terminu od 15 do 16 časova.

Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je podizanje nivoa rakijske kulture i bolja pozicioniranost destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda.

Osim toga, ovo je i jedna od aktivnosti koje doprinose razvoju i promociju jedinstvenog turističkog proizvoda “šumadijska rakijska tura”, koji organizatori razvijaju i plasiraju na turističko tržište.

Na festivalu će i ove godine biti uručene nagrade za najbolje plasirane rakije na Petom ocenjivanju kvaliteta voćnih rakija, koje je u organizaciji Asocijacije i uz podršku Centra za strna žita i razvoj sela i grada Kragujevca obavljeno 10. novembra.

Kurir.rs/D.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja