MINISTAR ZA RAD: Selaković obišao radove na rekonstrukciji stacionara u Zvečanskoj
Foto: Nenad Kostić

dobra vest

MINISTAR ZA RAD: Selaković obišao radove na rekonstrukciji stacionara u Zvečanskoj

Društvo -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković obišao je danas radove na rekonstrukciji Radne jedinice "Stacionar", koja se nalazi u Zvečanskoj, pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, saopštili su iz ovog Ministarstva.

Dodali su da je ministar Selaković tom prilikom podsetio da ovaj objekat, prvi put nakon useljenja 1938. godine, doživljava potpunu rekonstrukciju i potpuno renoviranje.

"Objekat „Stacionar“ će zadržati kapacitet za prijem 200 dece. Za poslednjih 95. godina mnogo toga se promenilo, pa će se promeniti i struktura samog objekta", rekao je Selaković, saopštilo je Ministarstvo.

Istakli su da je Vlada preko Ministarstva za javna ulaganja i u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u renoviranje ovog objekta ulažila 829 miliona dinara.

"Na ovaj način pokazuje se spremnost i briga da se posle više decenija renoviraju objekti koji su bili zapostavljeni i zaboravljeni", naglasio je Selaković, piše u saopštenju.

On je dodao da je objekat u Zvečanskoj jedan u nizu onih koji su renovirani međusektorskom saradnjom, nakon Radne jedinice u okviru Gerontološkog centra Beograd na Кaraburmi, uz radove koji su u toku na objektu na Voždovcu.

Selaković je istakao da, kada je reč o Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine, može sa ponosom da se kaže da je u saradnji sa turskom agencijom za međunarodnu saradnju TIКA, u potpunosti izgrađen novi Materinski dom koji se nalazi neposredno uz ovaj objekat, kao i da su spremni projekti za potpuno renoviranje tri Radne jedinice – Jovan Jovanović Zmaj, Moša Pijade i Drinka Pavlović.

"U narednom periodu će biti renovirana dva najveća objekta u Beogradu, ustanova u Sremčici i sedište Gerontološkog centra Beograd, na Bežanijskoj kosi", istakao je Selaković.

On je zaključio da očekuje će na isti način biti obezbeđeni viši i bolji standardi funkcionisanja svih ustanova, ne samo za korisnike, već i za sve zaposlene.

Kurir.rs/S.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track