PROSLAVA NOVE GODINE U BEOGRADU: ULICA OTVORENOG SRCA KAO EPICENTAR PORODIČNOG UŽIVANJA TOKOM PRAZNIČNIH DANA!
Foto: Shutterstock

Ne propustite da posetite tradicionalna mesta sa humanitarnim šarmom

PROSLAVA NOVE GODINE U BEOGRADU: ULICA OTVORENOG SRCA KAO EPICENTAR PORODIČNOG UŽIVANJA TOKOM PRAZNIČNIH DANA!

Društvo -

Proslava Nove godine u Beogradu pruža jedinstveno iskustvo koje objedinjuje

bogatu kulturu, tradiciju i srdačnost stanovnika. Beograd, kao velegrad na ušću Save i Dunava, tokom prazničnog perioda pretvara se u šareni mozaik svetala, muzike i veselja, nudeći raznovrsne mogućnosti za doček Nove godine koje će zadovoljiti različite ukuse, bilo da je reč o porodičnim okupljanjima ili proslavama s prijateljima.

Beograd je grad koji nikada ne spava, ali kada se približi Nova godina, grad postaje posebno blistav i živopisan. Brojni kulturni, ugostiteljski i zabavni sadržaji pružaju nezaboravno iskustvo za Beograđane i turiste koji dolaze da dožive prazničnu atmosferu.

Ulica Otvorenog srca

Jedna od najatraktivnijih lokacija tokom proslave Nove godine je Ulica otvorenog srca, koja je obavezna lokacija za porodice sa decom. Ova manifestacija, osnovana 1988. godine, postala je ključna tačka novogodišnjih proslava u Beogradu. Održava se svake godine 01. januara u Svetogorskoj ulici i predstavlja turističko-umetnički događaj humanitarnog karaktera. Posetioci imaju priliku da uživaju u bogatom kulturnom programu, kupujući razglednice i suvenire čije se prihode donira u humanitarne svrhe. Ova manifestacija, čiji je organizator je Turistička organizacija Beograda, okuplja ljude iz različitih delova sveta, a u njoj posebno uživaju najmlađi sugrađani.

Nova Godina, panorama
foto: Predrag Mladenović

Trg Republike i Knez Mihailova ulica

U novogodišnjoj noći, grad preplavljuju svetla i muzika, a atmosfera se zahuktava na brojnim lokacijama širom Beograda. Trg Republike postaje epicentar dešavanja tokom dočeka Nove godine. Prostran trg obasjan hiljadama svetala stvara bajkovitu atmosferu. Tu se organizuju koncerti domaćih i stranih izvođača, dok se u obližnjoj Knez Mihailovoj ulici možete prepustiti kupovini i razgledanju božićnih i novogodišnjih ukrasa.

Nova Godina, Knez Mihajlova
foto: Aleksandar Matić

Kalemegdan

Kalemegdan, tvrđava koja gleda na ušće Save i Dunava, pruža jedinstvenu panoramu grada. Tokom Nove godine, ovo istorijsko mesto postaje poprište raznovrsnih zabavnih programa, vatrometa i koncerata. Romantična šetnja zidinama tvrđave uz pogled na svetleće mostove i reku čini doček nezaboravnim.

Splavovi na reci

Beograd je grad na rekama, i tokom Nove godine splavovi postaju mesta gde se okupljaju ljubitelji noćnog života. Na reci Savu i Dunavu, posetioci mogu uživati u različitim muzičkim žanrovima, od domaće zabave do elektronske muzike, dok istovremeno posmatraju vatromet i svetlosne igre.

Restorani i klubovi

Restorani širom grada nude posebne novogodišnje menije, stvarajući gastronomski doživljaj za pamćenje. Klubovi organizuju tematske žurke, koncerte i nastupe poznatih izvođača, pružajući raznovrsnu zabavu za sve generacije.

Beograd je grad koji pruža dobrodošlicu svima, i tokom Nove godine postaje posebno gostoljubiv. Posetite Beograd i doživite nezaboravnu proslavu Nove godine u srcu Srbije! Vidimo se na najlepšem dočeku Nove godine!

https://www.serbia.travel/sr/vidi-srbiju/gradovi-u-srbiji/beograd

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track