VUČIĆ SE OGLASIO NAKON PREBIJANJA POZNATOG DOKTORA I NJEGOVE DECE: Oni koji su ih povredili, za svoje nedelo moraju da odgovaraju
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

VUČIĆ SE OGLASIO NAKON PREBIJANJA POZNATOG DOKTORA I NJEGOVE DECE: Oni koji su ih povredili, za svoje nedelo moraju da odgovaraju

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom nemilog događaja u kojem su pretučeni pripadnici romske nacionalne manjine doktor Branko Kajtazi i njegova dvojica maloletnih sinova, najoštrije osudio nasilno ponašanje kojem su bili izloženi.

Branko Kajtazi, Branko Kajtaz
foto: Privatna Arhiva

"Beograd je kosmopolitski grad u kojem svako treba da se oseća bezbedno. Nećemo da dozvolimo da takvi, kao pojedinci, koji su naneli povrede doktoru Kajtaziju i njegovim sinovima, budu slika našeg glavnog grada. Za svoje nedelo moraju da odgovaraju", navodi se u saopštenju predsednika.

Predsednik Vučić istakao je da su Romi ravnopravni građani Republike Srbije i da država ne može da dozvoli da bilo koja zajednica bude marginalizovana i diskriminisana.

Branko Kajtaz
foto: Privatna Arhiva

Poželevši doktoru Kajtaziju i njegovim sinovima brz oporavak, s nadom da će nastaviti da doprinose napretku naše zemlje, predsednik Vučić podsetio je da je u Srbiji do sada realizovan niz programa u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i socijalne inkluzije, kroz koje je pružena dodatna podrška i pomoć osnaživanju romske zajednice, a da će država nastaviti sa takvim projektima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:06

Marko Blažić je konstatovao da je najbolji pristup imala lista Aleksandar Vučić - Srbia ne sme da stane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track