SNEŽNI OBLAK ĆE U PONEDELJAK STATI IZNAD SRBIJE: Stiže nam debeli minus i sneg do kolena! Ove datume upamtite!
Foto: Nenad Kostić

VREMENSKA PROGNOZA

SNEŽNI OBLAK ĆE U PONEDELJAK STATI IZNAD SRBIJE: Stiže nam debeli minus i sneg do kolena! Ove datume upamtite!

Društvo -

U Srbiji ledeni talas počinje posle Božića, a temperature će pasti na normalne januarske vrednosti.

Meteorolog Ivan Ristić napisao je na svom Fejsbuk profilu da će u ponedeljak 8. januara snežni oblak stati iznad Srbije.

- Dok se ne ispada sav sneg neće otići nigde tako da će negde padati i cela dva dana promenljivim intenzitetom - napisao je meteorolog, koji je ranije rekao za Kurir da se može desiti da bude i nižih temperatura i snega.

Ivan Ristić
foto: Kurir TV, Shutterstock

- Prva nedelja januara će biti prolećna, a druge dve biće baš zimske. Temperatura će biti oko i ispod normale za januar, a u poslednjoj nedelji se očekuje porast temperature i pauza od zime. Zima se vraća sredinom februara, to je drugi hladni talas. Treći talas zime biće u prvoj dekadi marta - kazao je Ristić.

I Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je na svom sajtu objavio kakvo nas vreme čeka za Božić i nakon Božića.

- U nedelju (07.01.) oblačno s kišom uz zahlađenje. Posle podne na planinama sneg. Uveče će kiša preći u sneg i u nižim predelima, najpre na severu i zapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. U ponedeljak (08.01.) oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača. U utorak (09.01.) tokom dana prestanak padavina, u Vojvodini posle podne razvedravanje. Od srede (10.01.) suvo uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a tokom dana će biti pretežno sunčano, ali hladno - navode iz RHMZ.

Bonus video:

00:28

U NAREDNE 3 GODINE STIŽE NAM NAJHLADNIJA ZIMA DO SAD! Meteorolog Todorović o posebnom ritmu Sunca: Prošla je 21 godina, VREME JE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja