OKUPIO SE VELIKI BROJ VERNIKA! Prvo Badnje veče posle 7 godina u hramu Svetog Save u Njujorku: Lomila se i česnica! (FOTO)
Prvo Badnje veče posle sedam godina u Sabornom hramu Svetog Save u Njujorku, Foto: Printscreen Facebook

LITURGIJA

OKUPIO SE VELIKI BROJ VERNIKA! Prvo Badnje veče posle 7 godina u hramu Svetog Save u Njujorku: Lomila se i česnica! (FOTO)

Društvo -

Prva ponoćna liturgija na Badnje veče, nakon sedam godina, služena je u crkvi Svetog Save u Njujorku, koja je gorela u požaru 2016. godine koji je potpuno uništio ovu svetinju!

Veliki broj vernika i porodica sa decom okupio se na Banji dan u crkvi Svetog Save na Menhetnu. Kako se može videti na fotografijama koje su objavljene na stranici ove crkve deca su pevala božićne pesme, a lomila se i česnica.

Inače, za Vaskrs 2023. godine služena je i prva Vaskršnja liturgija u ovoj svetinji, koja je te 2016. godine gorela i to nekoliko sati nakon Vaskršnje liturgije.

Obnova crkve Svetog Save u Njujorku, izgorele u velikom požaru na Uskrs 2016. godine, traje i dalje. Zvanično, kako je saopšteno nakon istrage, požar nije podmetnut, već je okarakterisan kao nesrećan slučaj, nakon što su se zapalile sveće.

Prvu liturgiju služio je patrijarh Porfirije 5. februara prošle godine koji je boravio u dvonedeljnoj poseti SAD.

Bonus video:

06:36

PATRIJARH MIRI SRBE I ALBANCE Petričkovič: Ne suživot koji se stvara bombama, nego bratska ljubav NA BALKANU NAM JE DOSTA RATOVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja