SVI JE ZNAJU KAO VIDOVITU ZORKU ALI NE I NJENU STRAŠNU SUDBINU: Preklinjala sina ne kreći na put, nije poslušao, sahranila trojicu
Foto: Dado Đilas, screenshot

sahranila tri sina

SVI JE ZNAJU KAO VIDOVITU ZORKU ALI NE I NJENU STRAŠNU SUDBINU: Preklinjala sina ne kreći na put, nije poslušao, sahranila trojicu

Društvo -

"Dok ovo pričam otvaram živu ranu na svom srcu. Patim i plačem danima i noćima. Sahraniti tri sina je nešto najgore što može da se dogodi jednom roditelju - ispričala je Zorka Pucar jednom kroz suze svoju tešku životnu priču.

Zorka Pucar, poznata kao "Vidovita Zorka", doživela je najstrašniju sudbinu kao majka - izgubila je tri sina.

Takozvana Proročica je u braku sa Radivojem Barbakovim dobila sinove Dejana, Dragana, Pavla i Nebojšu sa kojima je živela u Novom Miloševu, mestu pokraj Kikinde.

Komšije iz Novog Miloševa otkrile su jednom prilikom da je "proročica" tamo doživela jezivu sudbinu, jer joj je najstariji sin Dejan nastradao sa 27 godina u saobraćajnoj nesreći, sin Dragan je bio ratni invalid koji je preminuo u 44. godini od raka. Pre pet godina umro je i najmlađi Nebojša (41).

"Proročica" je jednom prilikom smogla snage da progovori o svojoj tragediji.

Tvrdi da je predvidela porodičnu tragediju.

- Dejana sam preklinjala da ne ide u Crnu Goru, ali nije hteo da me posluša. Nastradao je kada se autobus survao u Kanjon Morače.

Zorka Pucar, vidovita Zorka, sinovi, predvidela smrt, umrli, tragedija
foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

- Dragan je bio vojni invalid, oboleo je od raka. Najmlađeg sam sahranila u februaru. Bio je vredan, radio je na građevini. Tragedije sam predvidela, ali nisam mogla da ih sprečim.

- Hvala Bogu, sin Pavle mi je živ i zdrav. Živi u Novom Miloševu i dolazi kod mene. Iz drugog braka imam Dragoslava koji je uzorno i vredno dete - rekla je jednom Zorka.

Zorka je osuđivana zbog gledanja u slike

"Vidovita" Zorka je početkom dvehiljaditih osuđena na 25 dana zatvora na osnovu člana 13. Zakona o javnom redu i miru, koji glasi: 'Ko se bavi vračanjem, proricanjem sudbine, tumačenjem snova ili sličnim obmanjivanjem na način na koji ugrožava spokojstvo građana ili remeti javni red i mir, kazniće se novčano ili kaznom zatvora do 30 dana'.

Zorka je 1996. godine u opštini Palilula registrovala agenciju za "pružanje astroloških usluga", i plaćala paušalan porez. Ipak, od astrologije nije bilo ništa, jer je njena specijalnost - "gledanje u sliku". Zorka je tražila da je zainteresovani lično poseti, da obavezno ponese sliku osobe kojoj se gleda i samo za prijem naplaćivala 50 nemačkih maraka. I u pismu je trebalo poslati istu sumu novca.

Sin Pavle zbog tuče bio u zatvoru

U Novom Miloševu, gde je Zorka živela sa prvim suprugom, pričali su da su njena deca imala teško detinjstvo.

- Otac im je bio alkoholičar i sav teret je bio na Zorki. Ona to nije mogla da trpi, pa ih je ostavljala da se snalaze. Decu skoro da je gajio komšiluk, a njihova deca mališanima su nosili sveće da se greju u hladnim danima. Dragan je jednog dana bio u kafani, komšija ga je oborio i počeo da ga gazi. Pavle je prišao da pomogne bratu. Tuča je bila prijavljena policiji i on je je oko godinu dana bio u zatvoru - rekao je jednom komšija koji je insistirao na anonimnosti.

Sin Pavle je jednom rekao da nisu tačne priče komšiluka:

- Imam najbolju majku na svetu, koja je za mene i braću sve učinila. Po selu sa slašću da pričaju i nadograđuju ono što njima odgovara. To me boli.

Kurir.rs

Bonus video:

05:53

VRAČARE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track